files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla parádnym výkonom odvrátila druhý košický mečbal

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce parádnym výkonom odvrátili druhý mečbal a vo štvrťfinálovej sérii Tipos Extraligy s Košicami tak po ich víťazstve 4:1 v piatom zápase prehrávajú už iba 2:3. O michalovské góly sa postarali Dávid Buc, Peter Galamboš a Pavol Regenda, ktorý skóroval rovno dvakrát. Šiesty štvrťfinálový duel sa odohrá v sobotu v košickej Steel aréne.

Michalovčania začali svoj druhý existenčný duel aj s rekonvalescentmi po zranení Jakubom Sujom a Romanom Žitným, ktorí vytvorili spolu s Brunom Mrázom tretí útok. Lepšie odštartovali hostia, ktorí v prvej desaťminútovke dominovali. Ich tlak korunoval gólom v deviatej minúte Marek Bartánus, po tom, čo tečoval do siete strelu McPhersona. Až potom sa k slovu začali dostávať domáci. Tým sa v pätnástej minúte podarilo vyrovnať, keď Regenda tečoval do siete nahodenie Galamboša. Michalovčania následne nepotrestali vylúčenie Saucermana. Aj napriek tomu mohli ísť do vedenia, v poslednej minúte ale Regenda sám pred Košarišťanom nezasunul puk za jeho betóny a hneď na to bol aj vylúčení za napadnutie.

Domáci na začiatku druhej tretiny ustáli košickú presilovku a po nej gólovo udreli. Opäť v tom mal prsty Pavol Regenda, ktorý sa po naskočení z trestnej lavice dostal do šance a tentoraz zoči-voči Košarišťanovi nezaváhal. Aj v ďalších minútach videl skoro do posledného miesta zaplnený štadión výborný hokej. Oba tímy sa striedali v pološanciach. Michalovčania nepotrestali vylúčenia Chovana, hostia zase trest Dohertyho. Na konci tejto časti dostal dve dvojminútové tresty Saucerman, na samom konci mohol skórovať opäť Regenda, puk mu ale preskočil hokejku.

Čo nevyšlo Michalovčanom na konci druhej tretiny, parádne vyšlo na začiatku tretej. Už po šiestich sekundách využil presilovku Dávid Buc a dostal divákov ešte viac do laufu. Od tohto momentu sa síce hostia začali tlačiť do zakončenia viac, Zemplínčania ich ale nepúšťali do čistých gólových šancí a čistili priestor pred vlastným brankárom. Ďalšiu presilovku po vylúčení Ihnačáka síce zahrali výborne, no gól nestrelili. Nemrzlo ich to však pretože zodpovedným bránením ustáli vylúčenie Mihálika a pevným krokom tak kráčali za druhým víťazstvom v sérii. Ich víťazstvo ešte poistil gólom do prázdnej bránky Peter Galamboš, a tak po znížení 2:3 v sérii sa začínajú dostávať na koňa práve oni...

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Stav série: 2:3.
Góly: 15. Regenda (Galamboš, Doherty), 22. Regenda, 41. Buc (Regenda) pres/1, 59. Galamboš (Galbavý) – 9. Bartánus (McPherson).
Vylúčení: 4:6. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Snášel, Štefík – Šoltés, Durmis. Divákov: 1373.
HK DUKLA INGEMA: Williams -  Ross, Pavlin, Macejko, Doherty, Bokroš, Mudrák, Mihalik – Kukuča, Cameranesi, Erkinjuntti – R. Faith, Galamboš, Regenda – Suja, B. Mráz, Žitný – Mašlonka, Buc, Galbavý.
HC: Košarišťan – Šedivý, Volgin, Saucerman, Snuggerud, L. Romančík, Deyl, Jacko – Paršin, M. Chovan, Klhůfek – Bartánus, Ihnačák, McPherson – Mrázik, M. Slovák, Rogoň – Milý, Havrila, Jokeľ – Vaculík.



Uverejnené: 31.03.2022 21:16:09
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.