files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výhre nad Mostom dva kroky od desiateho česko-slovenského titulu

Taká hádzaná už v Michalovciach dlhšie nebola! Dohrávaný súboj pätnásteho kola MOL ligy, v ktorom líder tabuľky a najúspešnejší klub súťaže MŠK Iuventa Michalovce vyzval obhajcu prvenstva a českého majstra DHK Baník Most, priniesol všetko, čo mal. Hrala sa kvalitná, dramatická hádzaná, v ktorej mali viac šťastia domáce a po výhre 26:23 sú blízko, blízučko k svojmu desiatemu titulu v rámci nadnárodnej súťaže. Chýbajú im k tomu už iba dva kroky, domáce víťazstvá nad Porubou (v sobotu druhého apríla o 16.00 hod.) a Kynžvartom (streda trinásty apríl o 16.30 hod.).

Michalovčankám vyšla hlavne druhá polovica prvého polčasu. V nej otočili zo 6:8 na polčasových 15:11 a zdalo sa, že po druhýkrát v sezóne pokoria svojho najväčšieho rivala. Omyl! Most sa v druhom polčase vzchopil a niekoľkokrát sa dokonca dostal do vedenia. Chlieb sa lámal v poslednej desaťminútovke, kedy domáce hráčky strhli víťazstvo na svoju stranu. „Prvý polčas bol až nad naše očakávania. Presne takto sme chceli hrať a vytvoriť si určitý náskok, čo sa nám aj podarilo. V druhom polčase sa na nás súper dotiahol, my sme to ale nakoniec otočili vo víťazný koniec a všetky sa z toho veľmi tešíme,“ poznamenala skúsená spojka Marianna Rebičová, ktorá v zápase strelila päť gólov.

Rovnako päť pridala aj ďalšia ostrá Adriana Holejová. „Zápas to ľahký rozhodne nebol,“ začala svoje hodnotenie sympatická Michalovčanka. „Určite sa v našej hre vyskytli aj chyby, sme však všetky rady za toto víťazstvo, ktoré si veľmi ceníme. Je to aj také zadosťučinenie za minulú sezónu, kedy sme ich doma zdolali, no nestačilo nám to na prvé miesto. Teraz všetky veríme, že posledné dva zápasy s Porubou a Kynžvartom zvládneme a budeme sa tešiť z titulu my,“ dodal Adriana Holejová.

Michalovčankám tak už iba dva kroky chýbajú k tomu, aby sa po desiatykrát stali víťazkami nadnárodnej súťaže. „V prvom rade bolo príjemné, že do haly si našlo cestu veľa fanúšikov a vytvorili výbornú atmosféru,“ rozhovoril sa na margo zápasu s Mostom tréner MŠK Iuventa a zároveň aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. „Stretnutie sa rozhodlo až v samom závere. Výborný sme mali hlavne záver prvého polčasu. Nevyšiel nám ale vstup do druhého polčasu. Za osem minút sme dostali šesť gólov a bolo po našom polčasovom náskoku. Som rád, že sme zvládli kritické chvíľky a že sme vyhrali. Myslím, že sme boli o kúsok lepší ako súper,“ pokračuje Beňadik. K aktuálnej situácii v tabuľke, keď jeho zverenky majú pred Mostom trojbodový náskok, ale aj o jeden odohraný zápas viac, následne dodal. „Máme pred sebou posledné dva zápasy, ktoré musíme zvládnuť. Nič ľahké nás ale nečaká. V sobotu nás čaká strašne ťažký zápas s Porubou. Musíme sa naň dobre nastaviť a opäť vyhrať.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 31.03.2022 13:43:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.