files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalší hádzanársky sviatok v Chemkostav aréne

Hádzanársky šláger šlágrov sa v stredu odohrá v michalovskej Chemkostav aréne. V nej privíta MŠK Iuventa Michalovce v dohrávke pätnásteho kola MOL ligy obhajcu prvenstva a momentálne svojho najväčšieho rivala v súťaži DHK Baník Most. Súbojovú špecifikáciu pridáva jej triumf v druhom kole na severe Čiech, ako aj fakt, že oboch súperov v tabuľke delí jediný bod. Pôjde teda o priamy súboj o prvú priečku!

Bez televízneho prenosu

Hráčky DHK Baník sa cez víkend po výhre 34:32 v Porube dostali na prvé miesto v tabuľke, no bolo to len na chvíľu, keďže v týchto dňoch príslušné orgány rozhodli o kontumácii duelu Michalovce – Písek v prospech Iuventy. TJ Sokol v polovici februára nepricestoval na zápas z dôvodu obavy po začiatku vojny na Ukrajine. Michalovčanky duel vyhrali 10:0 kontumačne a opäť sa tak dostali o bod pred českého majstra. Dohrávaný duel pätnásteho kola mal vysielať v priamom televíznom prenose aj RTVS Šport, no vzhľadom na to, že sa hrá v pracovný deň od 17.30 hod. a v Michalovciach nechceli dávať prenos kvôli divákom skôr, televízia po dohode uprednostňuje hokejové play-off.

Beňadika teší stúpajúca forma jeho tímu

Začiatkom roka nebola forma michalovských hádzanárok ideálna. Všetko to vyvrcholilo tesnou prehrou v Dunajskej Strede, ktorej predchádzala dvojtýždňová pauza tímu kvôli koronavírusu. V posledných týždňoch ale forma Iuventy graduje. Michalovčanky vyhrali na horúcej pôde v Chorzówe (32:18), uspeli aj doma s Olomoucom (35:27), či minulý týždeň v Šali (31:22). Od nezdaru v Dunajskej Strede ťahajú sériu siedmych výhier v rade a tú chcú predĺžiť aj v stredajšom šlágri šlágrov. „Som veľmi rád, že naša forma stúpa, pretože máme pred sebou kľúčové obdobie celej ligy. Zvládli sme ťažké zápasy v Chorzówe, či Šali a aj s Olomoucom, a teraz nás okrem Mostu čaká v sobotu doma Poruba, finále Slovenského pohára a následne vyvrcholenie MOL ligy domácim duelom s Kynžvartom. Tak by to malo byť, že vaša forma by na tieto zápasy mala gradovať. Všetko ale ukážu až tieto zápasy,“ zdôrazňuje tréner a súčasne aj športový riaditeľ MŠK Iuventa Jan Beňadik.

Zdolajú ich aj do tretice?

Podobný zápas o prvé miesto sa hral v Chemkostav aréne aj vlani. Bol to úplne posledný duel MOL ligy, v ktorom sa rozhodovalo o víťazovi. Iuventa nakoniec zvíťazila 19:18, no päťgólové manko z prvého zápasu v Moste nezmazala a pri rovnosti bodov sa z česko-slovenského titulu tešili hráčky DHK Baník. Michalovčanky im ale túto prehru vrátili aj s úrokmi v druhom kole tejto sezóny, keď na severe Čiech zvíťazili 27:25 a pred odvetným stretnutím v Michalovciach sú teda v lepšej pozícii, ako tomu bolo vlani. „Vieme, aký súper nás čaká. Dvakrát v rade sme ich zdolali a ja verím, že sa nám to podarí aj do tretice. Vieme, kde sú silné miesta súpera a takisto aj vieme, akým štýlom sa dá Most zdolať,“ podotýka Beňadik a na margo dvadsaťzápasovej víťaznej šnúry Baníka, ktorú ťahá práve od prehry s Michalovčankami ich tréner dodáva. „Každá séria raz skončí, verím, že tá Mostu v stredu u nás.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 29.03.2022 14:20:40 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.