files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla vstala z mŕtvych. Košičanov skolila šiestimi gólmi

Sezóna pre hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce ešte nekončí! Zverenci trénera Tomeka Valtonena zapli v najvhodnejšom čase a vo štvrtom zápase štvrťfinálovej série zdolali HC Košice na ich ľade hladko 6:2, čím v sérii znížili na 1:3. Po dva góly strelili Matej Galbavý s Dávidom Bucom, po jednom pridali Pavol Regenda a Nick Ross. Séria sa teraz sťahuje opäť na Zemplín, kde sa odohrá vo štvrtok jej piaty diel.

Tak ako Michalovčania tretí duel skončili, aj štvrtý začali. Ich nekoncentrovanosť využili Košičania už po jednej minúte, keď McPherson posunul puk medzi kruhy strelcovi víťazného gólu z nedele Brianovi Ihnačákovi a ten opäť prekonal Devina Williamsa. O minútu neskôr michalovský brankár vychytal Chovana a domáci druhý gól nepridali ani pri vylúčení Kukuču. Po jeho návrate na ľade sa karta začala obracať. Hostia na chvíľu zatlačili, potom ale prišiel moment, ktorý výrazne ovplyvnil duel. Pri signalizovanom vylúčení Galbavého si strelil vlastný gól do opustenej bránky Saucerman. Gól bol pripísaný práve Galbavému, ktorý putoval na trestnú lavicu. Inkasovaný gól nahlodal košické sebavedomie. Michalovčania s prehľadom ustáli vylúčenie svojho útočníka a putom pri vylúčení Mareka Slováka gólovo opäť udreli. Strelu Rossa tečoval do siete Pavol Regenda. V košickom pásme to následne začalo horieť, po strelách Mašlonka a Regendu zachránila Košarišťana horná žŕdka.

Michalovčania v druhej tretine úplne prebrali opraty zápasu do svojich rúk. Kým doteraz sa im v sérii strelecky nedarilo, vo štvrtom zápase im padlo prakticky všetko. V 23. minúte potiahol puk Cameranesi, posunul ho Erkinjunttimu, ktorého strelu Košarišťan vyrazil len pred Rossa a ten strelil tretí michalovský gól. O minútu neskôr sa Dukla tešila opäť, keď Košarišťana strelou od modrej prekonal Dávid Mudrák, na čo lavička Košíc reagovala oddychovým časom. Po ňom ale fauloval Ihnačák a Zemplínčania mali opäť šancu v presilovke. Tú síce nevyužili, po návrate košického útočníka na ľade ale opäť skórovali, keď sa presadil Dávid Buc. Košičania sa naďalej nevedeli dostať do zápasu. Ďalšieho faulu sa dopustil Radek Deyl a túto presilovku už po šiestich sekundách využil opäť Dávid Buc, ktorý tak vyhnal Košarišťana z bránky. Od druhej polovice druhej tretiny sa na ľade veľa nedialo, teda okrem viacerých vzplanutí emócii.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával. Zemplínčania vedomí si vysokého náskoku bránili umne svoje pásme a nepúšťali domácich pred brankára Williamsa. Ten napodiv ani nemal veľa roboty, rovnako ako jeho náprotivok, osemnásťročný Jurčák, ktorý si udržal čisté konto. V samom závere ešte Marek Slovák počas presilovky skorigoval na 2:6, na viac sa už ale „oceliari“ nezmohli, a tak Michalovčania získali v sérii prvý bod a vo štvrtok sa na domácom ľade pokúsia v obrate v sérii pokračovať.

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 2:6 (1:2, 0:4, 1:0)
Stav série: 3:1.
Góly: 1. Ihnačák (McPherson, Snuggerud), 58. M. Slovák (Bartánus, Pereskokov) pres/1 – 13. Galbavý, 16. Regenda (Ross, Cameranesi) pres/1, 23. Ross (Erkinjuntti, Cameranesi), 24. Galbavý (Mudrák, Buc), 28. Buc (Macejko, Doherty), 30. Buc (Erkinjuntti, Cameranesi) pres/1.
Vylúčení: 8:7. Presilovky: 1:2. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Goga, Baluška – Kacej, Šoltés. Divákov: 
HC: Košarišťan (30. Jurčák) – Šedivý, Volgin, Saucerman, Snuggerud, Novota, Deyl, Jacko – Rogoň, M. Chovan, Klhůfek – Bartánus, Ihnačák, McPherson – Pereskokov, M. Slovák, Parshin – Milý, Mrázik, Jokeľ – Vaculík.
HK DUKLA INGEMA: Williams – Ross, Pavlin, Macejko, Doherty, T. Bokroš, Mudrák, Mihalik – Kukuča, Cameranesi, Erkinjuntti – Faith, Galamboš, Regenda – Keränen, Buc, Galbavý – Mašlonka, Mráz, Przygodzki.



Uverejnené: 28.03.2022 21:23:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.