files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomek Valtonen: S jedným gólom sa vyhráva ťažko

Po úvodnom dvojzápase štvrťfinálovej série Tipos Extraligy medzi po základnej časti štvrtými Michalovcami a piatymi Košicami sa tešia „oceliari“. Tí vyhrali na Zemplíne oba zápasy (1:4 a 1:3) a na domácom ľade môžu definitívne poslať sériu do stratena.

Najväčším problémom Michalovčanov bola koncovka a takisto aj vylúčenia. V oboch zápasoch Košičanov prestrieľali, zaznamenali však iba dva góly, po jednom v oboch zápasoch a s tým sa vyhráva ťažko. „Mali sme priveľa trestov, no náš hlavný problém je, že sa nám nedarí skórovať. Príležitostí sme mali veľa, ale ťažko sa víťazí s jedným gólom. Oba zápasy boli vyrovnané, oba sa skončili lepšie pre Košice. Oni vyhrali oba zápasy u nás, no myslím si, že my máme na to, aby sme vyhrali u nich. Len musíme niečo zlepšiť," veľavravne poznamenal tréner Zemplínčanov Tomek Valtonen.

Séria sa sťahuje do Košíc

Michalovčania doplácajú na chyby. V oboch dueloch boli strelecky aktívnejší, no ich strely príliš Košarišťana v bráne „oceliarov“ neohrozovali, navyše im chýbal aj väčší dôraz v bránkovisku. Ich útoky sa totiž odvíjajú viac po rohoch klziska, pred bránkou si súper svoj priestor stráži. „Ja si ani nemyslím, že sa do bránky tlačíme málo, no je pravdou, že by to malo byť viac. Celú sezónu sa trápime v koncovke, teraz je to vidno ešte viac. Musíme sa do najbližších zápasov zmobilizovať a do tretieho či štvrtého duelu dať všetko. Sami ste videli, že na nich máme, chýba nám ale aj šťastie v koncovke. Všetci veríme, že to pretrhneme v Košiciach, a tak ako oni vyhrali dvakrát u nás, môžeme vyhrať aj my dvakrát tam. S tým cieľom tam aj v nedeľu pôjdeme,“ uviedol na margo doterajšieho vývoja v sérii slovinský obranca Michaloviec Žiga Pavlin, ktorý v minulej sezóne hrával práve v Košiciach. „Keď sa nám podarí vyhrať v nedeľu tretí zápas, oni sa dostanú pod tlak a ja verím, že sa séria môže presťahovať naspäť do Michaloviec za vyrovnaného stavu. Ako som povedal, tak ako oni vyhrali dvakrát tu, my môžeme dvakrát u nich,“ pokračuje Žiga Pavlin.

Asi dajú hokejky do záchodu

Michalovčania sú po dvoch prehrách nespokojní s vývojom série. V nedeľu a v pondelok už v Košiciach nastúpia s nožom na krku. Buď prelomia sériu nepriaznivých výsledkoch a v Steel aréne vydolujú víťazstvo, alebo sa pre nich sezóna končí. „Je to všetko v našej efektivite. Dávame málo gólov, čo nás stojí zápasy,“ veľavravne odpovedá kapitán Zemplínčanov Vladimír Mihálik. „Rozhodujú maličkosti. Na ľade to síce tak nevyzerá, no vedú 2:0 na zápasy. Košičania sú silní v presilovkách, čo ukázali hlavne v prvom stretnutí. My sa na druhej strane trápime v koncovke. Neviem, čo musíme urobiť, asi musíme dať hokejky do záchoda, aby nám to tam začalo padať. Keď to pretrhneme, určite ukážeme, že nie sme horším tímom,“ pokračuje Mihálik, ktorý takisto verí v návrat série do Michaloviec. „Dva góly na zápas sú strašne málo. Šancí máme a je otázka času, kedy nám to začne padať. Teraz bude tlak aj na nich. Doma musia vyhrať, aby tam ukončili sériu. Vedia, že to ale jednoduché nebude. Ja verím, že nadviaže na to, čo ukazujeme cez celú sezónu, že vonku hráme lepšie. Určite nič nebalíme a vo štvrtok chceme hrať opäť pred našimi divákmi.“    

Nepomer vylúčení

Pred sériou sa hovorilo, že v nej budú rozhodovať nerovnovážne stavy. A to sa zatiaľ aj deje. Michalovčania hlavne v prvom zápase doplatili na svoju nedisciplinovanosť, keď v prvej tretine hrali Košičania až štyri presilovky a dve z nich aj využili. Naopak, Zemplínčania v celej sérii hrali doteraz iba dve celé presilovky a to v každom zápase po jednej, čo je obrovský nepomer. Zatiaľ, čo Košičania inkasovali iba 35 trestných minút, Michalovčania až 72... Zdalo sa nám, že nie všetky vylúčenia sedeli. Aj odborníci sa zhodli, že čo je dovolené na jednej strane, nie je tolerované na tej druhej... „Neviem, či oni hrajú tak čisto, aby sme boli toľko v oslabení iba my. Taký je však hokej. Tieto série rozhodujú aj presilovky a tých mal súper ďaleko viac ako my. Nemôžeme sa ale na nič vyhovárať. Nie sme tím, ktorý za nimi zaostáva. Musíme zabrať a z Košíc priniesť domov víťazstvá,“ poznamenal kapitán michalovského celku, ktorý následne k téme vylúčenia dodal. „Asi musíme hrať na nich mäkšie, aby sa toľko nehádzali po ľade. Myslím si, že viacero tých zákrokov, čo boli potrestané, neboli až také strašné, aby sme za nich pykali až toľko. Ako som ale povedal, nechceme sa na nič vyhovárať. Skrátka musíme zabrať na ľade a v Košiciach vyhrať.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.03.2022 11:14:58 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.