files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vlažný úvod a nedisciplinovanosť prihrali prvý bod pre Košičanov

Už pred začiatkom štvrťfinálovej série medzi po základnej časti Tipos extraligy štvrtými Michalovcami a piatymi Košicami každý hovoril, že budú rozhodovať maličkosti. Tie rozhodovali v základnej časti a rozhodovali aj v prvom dueli štvrťfinálovej série.

A rozhodovali pre Košice, ktoré potrestali zlý vstup Zemplínčanov do série a ich nedisciplinovanosť v prvej tretine, v ktorej inkasovali dva góly v oslabení. Presilovky tak boli jazýčkom na váhach pri výhre Košičanov 4:1 a ujatí sa vedenia v sérii 1:0.

Štyri vylúčenia v prvej tretine

Michalovčania začali veľmi zle. Hostia ich zaskočili aktívnou hrou. Zemplínčania sa dopustili až štyroch faulov, za čo pykali. Prvé vylúčenie Romana Faitha ešte ustáli, ďalšie dve už nie, keď sa presadili Marek Slovák a Brian Ihnačák. V druhej tretine síce Marek Mašlonka znížil, Košičania ale hrali v defenzíve výborne a viac už domácim nedovolili. V power-play pridali ďalšie dva góly do prázdnej bránky, ktorými pečatili pre nich dôležité víťazstvo. „Štyri vylúčenia, to je osem trestných minút a takmer polovica z dvadsaťminútovky v oslabení. To nás trápilo v prvej časti, no v druhej sme boli oveľa lepší. Žiaľ, nepremenili sme šance. Nič sa nedá robiť, tento zápas je za nami a máme pred sebou ďalší, ktorý odohráme vo štvrtok. Verím, že so šťastnejším priebehom pre nás," poznamenal po stretnutí michalovský tréner Tomek Valtonen.

 

Gól ich zdvihol, ďalší ale nepridali

Michalovskí hokejisti sa dlhšie hľadali. Našli sa až v druhej tretine, v ktorej boli lepším tímom. Ich zástavu zdvihol kontaktným gólom Marek Mašlonka, nik iný sa ale k nemu nepridal. „Úvod bol z našej strany rozpačitý. Boli sme dosť nervózni, z toho pramenili aj tie fauly. Hrali sme štyri oslabenia v prvej tretine, čo je strašne veľa. Potom sa to z našej strany rozbehlo, na otočenie skóre to ale nestačilo,“ rozhovoril sa jediný strelec michalovského gólu, ktorý následne pokračoval. „Škoda, že sa nikto ku mne nepridal. Mrzí ma, že sme nemali viacej presiloviek. Oni mali štyri, my len jednu. Je to škoda, pretože táto séria sa podľa mňa rozhodne práve v nerovnovážnom stave.“

V závere vyslali jasný signál - budú sa biť o víťazstvá

Zverenci trénera Tomeka Valtonena tak už v prvom zápase série stratili výhodu, ktorú získali lepším postavením v základnej časti. Marek Mašlonka si ale nemyslí, že práve toto bude rozhodovať. „Rozhodovať budú presilovky a maličkosti. Určite nie to, kto hrá doma. Zápasy v základnej časti jasne ukázali, že všetko bude o detailoch, o jednom góle a na koni bude ten, kto ho strelí. V hre piatich proti piatim sme boli lepším tímom, žiaľ, nedali sme si pozor na vylúčenia, ktoré súper potrestal. Vo štvrtok to musíme zlepšiť a ísť od úvodu za víťazstvom,“ zdôraznil Marek Mašlonka. Duel v samom závere ešte okorenila pästná výmena medzi Andrejom Kukučom a obrancom HC Košice Snuggerodom. „Vyslali sme jasný signál, že takto to bude pokračovať aj v ďalších zápasoch. Nič im nedarujeme. Vo štvrtok hráme doma a pobijeme sa o víťazstvo.“

 

Výzva pre divákov

Na prvý štvrťfinálový duel, ktorý bol pre Michalovčanov prvým duelom play-off, na ktorý mohli aj diváci, sa čakal plný dom. Ten nakoniec nebol, pretože viacero miest na tribúnach ostalo voľné. „Osobne som bol prekvapený, že plný štadión nebol. Hráči sme tu zvyknutí na to, že bol plný dom, pred ktorým sa hrá trošku inak. Aj touto cestou by som chcel divákov pozvať na štvrtok a verím, že ich potešíme víťazstvom,“ uzavrel Marek Mašlonka.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 24.03.2022 10:17:08 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.