files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matúš Marcin: Ak budeme vyhrávať do konca sezóny 1:0, budeme spokojní

Futbalisti MFK Zemplín v sobotu dosiahli svoje druhé jarné víťazstvo a opäť to bolo 1:0. Po Trenčíne tentoraz zdolali v treťom kole nadstavbovej časti o záchranu Zlaté Moravce a pred reprezentačnou prestávkou si aspoň trochu vydýchli, keďže ViOnu, ktorému patrí barážové jedenáste miesto, odskočili na sedem bodov.

„Aj keby sme vyhrávali do konca sezóny 1:0, nebudem proti,“ odpovedal ofenzívny stredopoliar či útočník Matúš Marcin na otázku, či sa Michalovčanom tento výsledok páči. Odchovanec prešovského futbalu pod vedením nového trénera Norberta Hrnčára nastúpil v útoku. „Taká bola predstava trénera a ja som nebol proti. Som rád, že som pomohol k víťazstvu,“ zdôraznil Marcin, ktorý bol rád, že Hrnčárovi dopriali víťaznú premiéru. „Aj vo väčšine iných klubov je to tak, že „nová metla“ metie lepšie. Nový tréner môže byť aj nový impulz a teraz sa nám to potvrdilo. Nechali sme na ihrisku srdce a získali sme zaslúžene tri body.“

O michalovskom víťazstve paradoxne rozhodol vlastný gól Georgiosa Neofytidisa, stále kmeňového hráča MFK Zemplín na hosťovaní vo ViOne. „Ani som nevedel, že si to tak zrazil „Neo“. Pred gólom som mal čistú šancu aj ja, no nepremenil som ju. Myslel som, že brankár je vyššie, trafil som to do neho. Potom Popovits poslal výbornú loptu do pokutového územia a „Neo“ si to tam vrazil. Bola to pre neho ťažká pozíciu, pretože strieľaný center bol veľmi presný. Uvedomovali sme si dôležitosť tohto zápasu. Všetci sme radi, že sme dosiahli tri body a verím, že to bude takto pokračovať aj po reprezentačnej pauze, kedy privítame Pohronie,“ dodáva Matúš Marcin.

Obaja aktéri na ihrisku si uvedomovali, že ide oveľa. Aj preto diváci veľa futbalovej krásy nevideli. „Bol to taký bojovný zápas. My sme mali niekoľko šancí, nevyužili sme ich, súper dal jeden gól a preto vyhral. Bo to zápas o jednom góle a sme smutní, že sme ho nedali my. Keby sme ho dali ako prví, určite neprehráme,“ poznamenal po stretnutí opora defenzívy ViOnu Martin Bednár, ktorý dostal prvú ligovú šancu práve v Michalovciach, kde prešiel aj dorasteneckými kategóriami. Hráčom Zlatých Moraviec mrzela prehra aj z toho faktoru, že im Michalovčania v tabuľke odskočili na sedem bodov. „Určite! Chceli sme v tomto zápase bodovať a neboli sme k tomu ďaleko. Dovolím si povedať, že sme mali minimálne toľko šancí ako domáci. Oni ale jednu z nich využili a my nie. Preto odchádzame domov smutní. Teraz na nich strácame sedem bodov, no určite nič nevzdávame. Strácame na nich sedem bodov, hrá sa ale ešte o 21 a preto nič nebalíme,“ dodáva na záver Martin Bednár.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 22.03.2022 19:47:35 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.