files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štartuje najdôležitejšia časť Tipos Extraligy

Najatraktívnejšia časť sezóny Tipos Extraligy je späť a môže sa hrať aj pred zaplnenými tribúnami. Boje o Pohár Vladimíra Dzurillu sľubujú atraktívne hokejové divadlo. Podarí sa Zvolenu obhájiť majstrovský titul, alebo na piedestál vystúpi iný tím? Definitíva bude známa najneskôr 5. mája 2022.

Šancu získať majstrovskú trofej má pred začiatkom Kaufland play-off Tipos Extraligy stále desať tímov. Štyri z nich zabojujú o účasť v predkole, zvyšných šesť vstúpi do bojov od štvrťfinále. Každý z účastníkov má za sebou 50 kôl základnej časti. Pandémia COVID-19 ovplyvňovala celú súťaž, napriek tomu sa predsa len podarilo odohrať všetky zápasy a každý účastník mal rovnaké podmienky na vytvorenie si čo najlepšej pozície pre play-off. „V kluboch pristupovali k prevencii proti COVID-19 veľmi zodpovedne a súťaž napokon bola regulárna a podľa pravidiel. Zo športovej stránky aj základná časť ukázala, že úroveň súťaže stúpa a kluby vedia vychovávať aj reprezentantov, ktorí sa dokážu presadiť aj na medzinárodnom ľade,“ povedala Aneta Büdi, riaditeľka Asociácie profesionálnych hokejových klubov.

Opäť aj s divákmi na tribúne

Už tretiu sezónu za sebou ovplyvnili extraligu opatrenia na zabránenie šírenia COVID-19. Počas celej základnej časti nebolo možné naplniť stopercentne kapacitu zimných štadiónov. Na play-off sa situácia mení a v dôležitých bojoch môžu kluby hlásiť aj vypredané hľadisko. „Neprítomnosť divákov na tribúnach je pre kluby výrazná marketingová a obchodná strata. Dieru v rozpočtoch, ktorá vznikla a s ktorou pri tvorbe kádrov nepočítali, zatiaľ nemali kompenzovanú, aj keď sme sa o to usilovali. Uvidíme, čo prinesú ešte nasledujúce týždne. Sme radi, že sa diváci môžu bez výrazných obmedzení vrátiť na tribúny. Ich návrat však bude pravdepodobne postupný. Vyrovnané série a dramatické boje ich však môžu nadchnúť a prilákať späť na tribúny vo väčšom počte,“ uviedla Aneta Büdi. Série predkola play-off sa hrajú od stredy 16. marca na tri víťazstvá. Od štvrťfinále, ktoré je na programe od 23. marca, sa každá séria hrá na štyri víťazstvá. Vyraďovacia časť nemá pevné termíny pre semifinále a finále, série sa začnú na tretí deň po skončení predchádzajúceho kola. Rovnako ako v minulej sezóne predĺženia sa hrajú s piatimi korčuliarmi na oboch stranách, v úvode sérií po nadstavenom čase v prípade nerozhodného výsledku nasledujú samostatné nájazdy, v záveroch sa pokračuje až do konečného rozhodnutia.

Nová cena Borisa Sádeckého

Opäť sa bude udeľovať ocenenie Zlatá korčuľa pre najužitočnejšieho hokejistu play-off. Unikátna trofej prešla vizuálnymi zmenami a je dizajnovo ešte atraktívnejšia. Po skončení sezóny sa bude udeľovať aj nová cena pre autora najkrajšieho gólu Tipos Extraligy. Pomenovaná je po tragicky zosnulom bývalom extraligovom hokejistovi Borisovi Sádeckom, ktorý strelil podľa hlasovania fanúšikov najkrajší gól súťaže v sezóne 2019/2020. Predtým sa radoval aj z najkrajšieho gólu ročníka v KHL. „Sme radi, že najvyššia hokejová súťaž spolu s projektmi Zlatá korčuľa či najkrajší gól mesiaca si získali takú veľkú popularitu medzi fanúšikmi. Momentálne sa celá hokejová komunita teší na vrchol sezóny – play-off. Súboj o majstrovský pohár je méta, o ktorú budú bojovať najlepšie mužstvá v tomto ročníku. Aj vďaka našej spolupráci sa podarilo vrátiť šport fanúšikom, prinášať im hokejové výkony, bojovnosť a tú správnu športovú emóciu,“ povedal Stanislav Molnár, člen predstavenstva a výkonný riaditeľ sekcie produktov TIPOS.

Každý hrací deň na obrazovkách RTVS

Kaufland play-off Tipos Extraligy nebude počas každého jedného hracieho dňa chýbať na obrazovkách RTVS, ktorá stretnutia odvysiela na svojom kanáli:ŠPORT. RTVS sa rovnako ako kluby na vyvrcholenie sezóny dôsledne pripravila a divákom sprostredkuje všetko dôležité z extraligového diania. „Divákom chceme ponúknuť čo najvyšší štandard priamych prenosov, takže dianie na štadiónoch bude snímať až jedenásť kamier, čo je výrazný nárast oproti základnej časti. Nový pohľad na dianie prinesie napríklad kamera na prilbách arbitrov, pričom použijeme identický model, na aký sú zvyknutí diváci hokejovej Ligy majstrov. Mimoriadne žiadanou súčasťou prenosov sú rozhodcovské mikrofóny, diváci si budú môcť vypočuť komunikáciu rozhodcov so stolíkom časomeračov či vysvetľovanie situácií trénerom. Keďže v play-off sa zvyšuje dôležitosť každej situácie, všetky chceme v štúdiu dôkladne rozobrať, čo bude dominantnou prácou našich expertov Boris Valábika a Ondreja Rusnáka,“ informoval Pavol Gašpar, vedúci odboru športových prenosov RTVS.

Michalovská Dukla proti Košiciam

Druhý rok po sebe sa do play-off prebojovali aj hráči HK Dukla Ingema Michalovce. Tí v základnej časti obsadili štvrté miesto a postúpili tak priamo do prvého kola. V ňom narazia na po základnej časti piaty HC Košice. Východoslovenské derby odštartuje v stredu 23. marca v Michalovciach, kde sa následne vo štvrtok odohrá druhý štvrťfinálový duel. Séria sa následne v nedeľu a pondelok presunie do Košíc, ďalší štvrtok 31. marca by sa v Michalovciach hral prípadný piaty duel. V sobotu druhého apríla by sa v Košiciach hral šiesty zápas, séria vyvrcholí najneskôr v pondelok štvrtého apríla v Michalovciach. Ďalšiu štvrťfinálovú dvojicu hrajúcu zápasy v rovnaký deň je Nitra a Poprad, Slovan Bratislava a Zvolen si na svojich súperov počkajú, pretože vzídu z kvalifikácie. V nej na seba narazia Spišská Nová Ves a Prešov, a Banská Bystrica s Trenčínom.



Uverejnené: 14.03.2022 17:31:50 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.