files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Štyri body znamenajúce štvrté miesto a východoslovenské derby v play-off

Pred posledným kolom základnej časti už poznajú hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce všetky svoje tajničky. Vedia, že obsadia štvrté miesto a takisto už poznajú aj svojho súpera v play-off. Bude ním HC Košice, čaká ich teda bitka o najlepší tím kraja.

Michalovčania štvrté miesto spečatili v utorok po prehre 2:3 po nájazdoch v Prešove. Získaný bod im pomohol k definitíve. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa ale neuspokojili a v piatok Prešovčanom po výsledku 5:3 vrátili na ich ľade požičané z utorka. Navyše, vytvorili ďalšiu celkom solídnu sériu, keď bodovali už sedem duelov v rade. „Sme spokojní s počtom bodov, víťazstvom, ale hlavne s výkonom. Je nás teraz menej, niekoľko chalanov je zranených, takže to teší o to viac, že sme zvládli takýto ťažký duel na ľade nebezpečného súpera,“ poznamenal na margo dvojzápasu obranca v súčasnosti alternujúci v útoku František Gajdoš.

Po spečatení štvrtého miesta môžu už Michalovčania v poslednom kole hrať uvoľnene. To sa ale netýka ich nedeľňajšieho súpera HK Poprad. Kamzíkom aktuálne patrí siedme miesto a v poslednom kole budú na diaľku bojovať s Banskou Bystricou o to, či začnú play-off už v utorok, alebo až ďalší týždeň. „Určite to nechceme brať tak, že nám nejde o nič. O veľa ide aj nám. Chceme sa dobre pripraviť na play-off a s vyraďovaciu časťou sa rozlúčiť víťazstvom,“ podotýka rodák z Bardejova v súčasnosti v službách michalovskej Dukly. Ten v posledných zápasoch nastupuje netradične v útoku. „Dal som dva góly, takže sa mi tam darí,“ smeje sa rodený obranca a následne už vážne dodáva. „Nastupujem tam, kde ma tréneri potrebujú. Momentálne máme niekoľko zranených útočníkov, nás obrancov je relatívne dosť, takže hrám v útoku a nerobí mi to problém. Je to samozrejme rozdiel, no prispôsobil som sa,“ pokračuje 20-ročný František Gajdoš. Pred posledným kolom základnej časti už Michalovčania vedia, že v prvom kole play-off budú ich súpermi Košice. „Určite nás čaká ťažká séria, no taká bude vo štvrťfinále asi každá jedna. Na štvrťfinále ale ešte nepozeráme. Sústredíme sa na nedeľu, na to, aby sme skočili základnú časť pozitívne. Čo sa týka Košíc, majú veľmi kvalitný káder a viacerí ich asi videli na vyššom, ako piatom mieste. Bude to boj, ale my sa na to tešíme,“ dodal na záver František Gajdoš.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 12.03.2022 14:34:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.