files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri Zemplínčanky na prestížny hokejový turnaj

Slovenskú ženskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov čaká už o niekoľko dní atraktívna medzinárodná previerka. Jej hráčky sa zúčastnia na zimnej edícii Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) vo Fínsku. V nominácii na prestížny turnaj sa ocitli aj tri Zemplínčanky - brankárka Laura Medviďová a hráčky Zoja Duduričová, a Klára Macková.

Zimný EYOF vo Fínsku sa pôvodne mal uskutočniť v januári 2021, následne v decembri toho istého roku. Finálne sa podarí ho zorganizovať až v termíne 20. – 25. marca 2022. Slovenky v základnej skupine stretnú s Fínkami a Švédkami. Druhú skupinu tvoria Češky, Švajčiarky a Maďarky, ktoré v pôvodnom zozname účastníkov nahradili vylúčené Rusky. Po dvoch dueloch v základnej časti čaká všetky účastnícke družstvá ešte jeden. Prvé tímy v oboch skupinách budú hrať o zlato, druhé o bronz a tretie o konečné umiestnenie na 5. priečke. Dvadsať slovenských reprezentantiek, ktoré sa predstavia na turnaji dievčat vo fínskom meste Kajaani, sa zídu na zraze v pondelok 14. marca. V domácich podmienkach absolvujú päť tréningových jednotiek. Vo štvrtok podvečer pošlú do dejiska zimného EYOF hokejovú batožinu. Nasledovať bude stretnutie celej slovenskej výpravy pod záštitou Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a napokon odlet do Fínska. Do zápasového diania vykročia mladé Slovenky v pondelok 21. marca od 12.30 duelom proti domácim rovesníčkam.

Nominácia Sloveniek
Laura Medviďová (HK Mládež Michalovce), Lilien Beňáková (Barani - HŠMH Banská Bystrica), Michaela Sophia Paulínyová (HC Petržalka 2010 Bratislava), Zuzana Dobiášová, Alexandra Mateičková (obe ŠKP Bratislava), Emma Donovalová, Lea Giertlová (HK Brezno), Lívia Debnárová (HC 07 Detva), Viktória Kučerová (HC 07 Detva), Klára Macková (HK Humenské Levy), Lily Stern (HC Lokomotíva Nové Zámky), Kristína Taricsová (HK Lokomotíva Nové Zámky), Tatiana Blichová (ŽHK Šarišanka Prešov), Mária Nemčeková (HK Trnava), Sandra Halušková (MŠK Púchov), Michaela Katarína Senková (HC Topoľčany), Ema Gálisová (HC Topoľčany), Zoja Duduričová (MŠKM Trebišov), Hana Krákorová (HK Trnava), Laura Jancsóova (HK Levice).

EYOF 2022 – program hokejového turnaja dievčat:
Pondelok 21. marca
12.30 hod. Slovensko – Fínsko
18.30 hod. Švajčiarsko – Maďarsko

Utorok 22. marca
15.00 hod. Česko – Švajčiarsko
18.30 hod. Švédsko – Slovensko

Streda 23. marca
15.00 hod. Maďarsko – Česko
18.30 hod. Fínsko – Švédsko

Štvrtok 24. marca
15.00 hod. zápas o 5. miesto
18.30 hod. zápas o 3. miesto

Piatok 25. marca
13.00 hod. zápas o zlato



Uverejnené: 11.03.2022 17:44:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.