files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Remízový kráľ z Michaloviec

 

 

Mladším dorastencom Mestského futbalového klubu Zemplín Michalovce patrí po jesennej časti I.ligy až dvanásta priečka. Tento tím bol doslova a do písmena remízovým kráľom súťaže. Počas prvej polovice sezóny uhral až osem nerozhodných výsledkov.

      

Hrali proti starším

      

„V lete nastali v hráčskom kádri väčšie povedal by som generačné zmeny. Do kolektívu pribudli piati hráči, ktorí ešte v uplynulom súťažnom ročníka obliekali dres družstva starších žiakov. Po prechode k mladším dorastencom nastupovali proti starším protihráčom. Nedostatok futbalových skúseností sa kdesi jednoducho musel prejaviť a práve ním si vysvetľujem vysoký počet remíz. Tie však zároveň aj naznačili, že MFK Zemplín nie je medzi slovenskou elitou len do počtu,“ pustil sa do hodnotenia 42-ročný Ján Gajdoščík, jeden z trénerov. Teší ho, že jeho omladina odohrala úplne vyrovnané partie so Slovanom Bratislava, Nitrou, Prešovom a inými mládežníckymi futbalovými velikánmi. „Takže, perspektíva tu rozhodne je. Tím totiž bude stále získavať potrebné skúsenosti a je vysoký predpoklad, že v ďalšej sezóne už bude atakovať vyššie priečky v tabuľke,“ pokračoval v rozprávaní kormidelník, ktorý vedie aj piatoligové A-mužstvo Palína, ktoré sa po šiestich rokoch znova dostalo do súťaže riadenej Východoslovenským futbalovým zväzom.

       

Len minimálne odstupy

       

V prospech Michaloviec hovoria aj minimálne bodové rozdiely medzi účastníkmi najvyššej súťaže. Preto, ak v domácom prostredí zapnú na ešte vyššie herné obrátky, pokojne môžu v bodovo nabitom pelotóne stúpať. „A o to nám presne aj pôde. Počas zimnej prípravy by sme chceli vycibriť herný prejav. Keď sa nám to podarí, o účinkovanie svojich zverencov nemám obavy,“ poznamenal bývalý aktívny hráč. V súťažnej prestávke sa družstvo stretne s rôznymi súpermi. Popritom bude pracovať na zdokonalení sily, výbušnosti a vytrvalosti.

                                                                                                 (a)



Uverejnené: 01.12.2010 09:06:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.