files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pomstia michalovskí futbalisti hokejistov?

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nesplnili cieľ, o ktorom hovorili od začiatku jesennej časti. V základnej časti najvyššej Fortuna ligy obsadili deviate miesto, prvá šestka im ušla o sedem bodov a budú sa teda znova biť o záchranu. Teraz musia zabudnúť na zápasy za odmenu a musia sa sústrediť na ďalší cieľ, získať rýchlo taký počet bodov, ktorý im zabezpečí príslušnosť v najvyššej súťaži aj v sezóne 2022/23. Nadstavbovú časť o záchranu začnú v sobotu doma s Trenčínom (15.00 hod.), s ktorým v základnej časti dvakrát ťahali za kratší koniec.

Michalovčania vstupovali do jarnej časti s cieľom v troch zostávajúcich dueloch základnej časti získať čo najvyšší počet bodov. Nezabodovali však ani raz. Po prehrách so Sereďou (0:1), v Žiline (1:2) a so Senicou (0:1) stratili šancu na prvú šestku a musia tak hrať v nadstavbe o záchranu. „Nesplnili sme cieľ, takže základnú časť musíme hodnotiť záporne,“ rozhovoril sa ofenzívny stredopoliar, či útočník MFK Zemplín Matúš Marcin. To, že si Zemplínčania zahrajú v nadstavbe o záchranu a nie o titul, spôsobilo viacero faktorov. Jedným z nich je aj to, že na domáce víťazstvo čakajú od začiatku októbra. Doma teda nevyhrali viac ako päť mesiacov. „Začali sme dobre. Pred zápasom v Senici sme boli na štvrtom mieste a mali sme pekný bodový zisk. Žiaľ, niečo sa zmenilo. Nepodarilo sa nám tam vyhrať, hoci sme viedli 1:0 a odvtedy prišla na nás kríza. Podarilo sa nám vyhrať v poslednom jesennom kole v Zlatých Moravciach, čo bol možno nejaký signál. Na jar nám stačilo doma zdolať Sereď a Senicu, a boli by sme v prvej šestke. Žiaľ, nepodarilo sa nám to a musíme tak hrať o záchranu,“ uviedol hlavne príčiny neúspechu michalovský útočník. „Jednou z nich je aj to, že sa nám nedarí v koncovke. Keď chceme vyhrávať zápasy, musíme strieľať góly. My sme na jar strelili jediný.... V zime odišiel Matej Trusa a už vtedy som hovoril, že ho niekto musí nahradiť. Teraz je na mužstve nejaká „deka“. Nedarí sa nám v koncovke, verím však, že sa to v nejakom zápase prelomí. Najlepšie hneď v sobotu proti Trenčínu,“ nadväzuje Marcin na svoje predchádzajúce slová.

Prvým súperom Michalovčanov v nadstavbe o záchranu budú v sobotu hráči AS Trenčín. S tímom spod hradu Matúša Čáka sa im v tejto sezóne nedarí. Najskôr mu podľahli doma 1:2 a potom prehrali aj v Trenčíne 2:4. Mimochodom, rovnako sú na tom aj michalovskí hokejisti, ktorí s Trenčínom prehrali v tejto sezóne dokonca štyrikrát, naposledy v utorok 1:2 po samostatných nájazdoch. „To som ani nevedel. Akosi mi to ušlo,“ smeje sa Matúš Marcin, ktorého si hneď začal doberať jeho spoluhráč, fanúšik trenčianskej Dukly Michal Ranko. „Musíme ich v sobotu pomstiť,“ reaguje taktiež s úsmevom Matúš Marcin a následne už vážne dodáva. „Všetci vieme, že potrebujeme konečne vyhrať. Verím, že sa nám to podarí v sobotu. Čo sa týka vzájomných zápasov s Trenčínom, hlavne ten domáci rozhodli maličkosti. Išli sme do vedenia po chybe brankára, no oni prakticky hneď vyrovnali a dostali sa na koňa. Zápas na ich umelej tráve nám nevyšiel podľa predstáv. Verím, že ich v sobotu konečne zdoláme.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 04.03.2022 15:00:42 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.