files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri víťazstvá michalovských basketbalistov

Počas minulého víkendu boli v hre dve basketbalové družstvá 1. BK Michalovce. Mladým michalovským basketbalistom sa darilo, keďže zaznamenali stopercentnú bilanciu. Naplno bodovali starší žiaci U15, ako aj juniori.

Starší žiaci pre rôzne príčiny, ale aj pre COVID protokol, cestovali do Banskej Bystrice a Lučenca len s ôsmi resp. siedmi. Najprv sa predstavili v Banskej Bystrici. Hostia si vytvorili od začiatku desaťbodový náskok, ktorý na konci tretej štvrtiny narástol až na 16 bodov. V poslednej štvrtine ale zbytočnými chybami a stratami lôpt dovolili domácim znížiť na rozdiel šiestich bodov. To bol aj konečný rozdiel, keď Michalovčania triumfovali po výsledku 60:54. V druhom zápase, v Lučenci nastúpili odhodlane s dobrým prístupom a obranou. Nad nižším súperom sa presadzovali spod koša, ale aj rýchlym protiútokom. Skóre narastalo a priestor dostali všetci hráči. Nátlaková obrana hostí nútila domácich k chybám, čo Michalovčania trestali ľahkými košmi. Zaslúžene vyhrali 105:58 a odviezli si zo stredného Slovenska dve výhry. V oboch zápasoch strelecky dominovali kapitán družstva Patrik Kuliňák a Matej Uhľár. Najbližšie sa Michalovčania predstavia doma v sobotu 12.3. o 16:00 proti Považskej Bystrici MS a v nedeľu 13.3. o 12:15 proti Handlovej. Miesto zápasov bude upresnené na webovej stránke.

ŠKP BBC Banská Bystrica - 1.BK Michalovce  54:60 (26:36)
AKAPO Lučenec - 1.BK Michalovce 58:105 (25:56)
Zostava 1.BK Michalovce : 
P. Kuliňák, Pastornický, M. Marcin, J. Dobranský, Kokoš, J. Hasaralejko, L. Sabo, Uhľár.

Juniori vyhrali v Žiline

Po ďalšej dlhej prestávke zavinenej pandémiou, ale aj rozhodnutím hrať súťaž U19 len v režime OP, sa konečne do hry dostali aj Michalovčania. Po výpadkoch v tréningoch a bezpečnostnou protokole mali po dlhšom čase dostatočný počet hráčov na odohratie stretnutí. Ešte v októbri zvládli zápasy na domácej palubovke proti Kežmarku a Liptovskému Mikulášu. Podľa vyžrebovania cestovali na prvý zápas po nechcenej pauze do Žiliny. Michalovčania mali od začiatku veľmi dobrý prístup. V úvode stretnutia bolo vidno, že mali dlhý zápasový výpadok, ale počas stretnutia sa postupne tento hendikep vytratil. Domáci si držali do polčasu mierny náskok. V druhom polčase hrali Žilinčania zónu, na ktorú orli reagovali veľmi dobrou aj trojbodovou streľbou. Vo vyrovnanom závere rozhodujúcim košom stiahli výhru na svoju stranu a pripísali si cennú výhru. Hostia zaznamenali v zápase 11 úspešných trojbodových pokusov pri úspešnosti 29%. Najbližšie sa Michalovčania predstavia doma a to už v piatok 4.3. dohrávkou o 17:30 proti 1.BK Humenné v Mestskej športovej hale. Následne hneď v nedeľu cestujú na dohrávku do Humenného. 

MBK Victoria Žilina - 1.BK Michalovce 67:69 (42:37)
Zostava 1.BK Michalovce : Tertinský 17, Moravec 10, Demko 9, Serenčko 2, Pončák, Ragan, Jasovský 20, Čergeť, D.Bujdoš 11, Schmidt.



Uverejnené: 01.03.2022 16:13:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.