files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovskí oceliari s jasnými cieľmi: Vyhrať základnú časť a do play-off ísť bez prehry

Už iba dva zápasy ostávajú hráčom druholigového HK Steel Team Trebišov k ukončeniu základnej časti. Líder druhej ligy Východ má dobre nakročené k jej víťazstvu. V lige doteraz ani raz neprehral. Vyhral vo všetkých doterajších jedenástich duelov (tri body za výhru s Bardejovom mu odpočítajú po skončení základnej časti) a na čele tabuľky má šesťbodový náskok pred druhým Kežmarkom.

Práve súbojom s Kežmarkom a Sabinovom ukončia Trebišovčania základnú časť. Sobotňajší duel je na programe o 17.30 hod., v nedeľu sa začne o pol hodiny skôr. Z oboch duelov im stačí na potvrdenie prvej priečky bod, no Trebišovčania chcú zvíťaziť v oboch zápasoch a základnú časť tak prejsť bez prehry. „V prvom rade chceme pred našimi divákmi ukázať kvalitný hokej, ktorý by ich uspokojil. Samozrejme, cieľom je vyhrať v oboch zápasoch a do play-off tak ísť bez prehry,“ poznamenal útočník HK Steel Team Dominik Béreš. „Čo sa týka nášho doterajšieho účinkovania v súťaži, musí u nás vládnuť spokojnosť. Zvládli sme všetky zápasy, aj s ťažkými súpermi a pred vyvrcholením základnej časti sme blízko k jej víťazstvu, čo bolo aj naším cieľom. Postup do play-off z prvého miesta je pre nás dôležitý, pretože znamená, že série budeme začínať doma a výhodu by sme mali aj v prípade rozhodujúceho zápasu. Práve o to sme bojovali celú sezónu a teraz to máme blízko,“ pokračuje odchovanec trebišovského hokeja.

Ťažší súboj sa zrejme čaká v sobotu, kedy budú Trebišovčania hostiť Kežmarok. Ten svoj káder tesne pred koncom prestupového obdobia vystužil o dvoch skúsených hráčov, brankára Karola Križana a útočníka Marek Urama, ktorý sa stal v roku 2002 majstrom sveta. „Kežmarok mal silný káder už pred ich príchodom a teraz to vystužil ich skúsenosťami. Samozrejme, je to pre nás mladých určite skúsenosť zahrať si proti takýmto hráčom, no my v kádri takisto máme skúsenosti. Účasť Mareka Urama v zápase je dobrá hlavne z diváckej atraktivity,“ súhlasí Dominik Béreš, ktorý verí vo víkendové víťazstvá. „V priebehu súťaže sme dokázali, že máme dobré mužstvo. Zdolali sme každého jedného súpera v našej skupine a sme zaslúžene lídrom. Túto pozíciu teraz musíme potvrdiť. Ja verím, že sa nám to podarí a že v play-off pôjdeme ďaleko, možno až do baráže o prvú ligu, ktorá je naším tajným cieľom.“

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.02.2022 16:36:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.