files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejová galaxia v Michalovciach

Slovenský zväz ľadového hokeja v rámci dlhodobej stratégie rozvoja ženského a dievčenského hokeja pod Tatrami pripravil model série turnajov dievčat do 15 rokov pod názvom Hokejová galaxia. Práve z víkendových podujatí, ktorých počet by mal postupom času narastať, by mohla raz vzísť samostatná dievčenská hokejová súťaž. A nielen to. Ďalšími nosnými cieľmi sú nárast hráčskej základne, budovanie konkurenčného prostredia a výchova nádejných slovenských reprezentantiek. Prvý z turnajov sa uskutoční tento týždeň v Michalovciach. 

Mladých dievčat-hokejistiek v súčasnosti na Slovensku nie je málo, no v rannom hokejovom veku sú spravidla súčasťou chlapčenských kolektívov či už v rámci prípraviek, alebo žiackych kategóií. Snahou novej stratégie rozvoja ženského a dievčenského hokeja, schválenej kongresom SZĽH v júni 2021, je však snaha, aby sa stretli a porovnali aj medzi sebou. Aj preto sa v rámci podpory propagácie dievčenského hokeja zrodila idea série miniturnajov, na ktorých by hrali výlučne dievčatá. Skutočnosť, že takýto projekt musí dostať zelenú, v plnej miere podčiarkol Dievčenský hokejový víkend pod záštitou Medzinárodnej hokejovej federácie, ktorý sa v gescii SZĽH uskutočnil vlani v októbri v 17 slovenských mestách. Záujem o zábavné hokejové aktivity prejavili desiatky mladých dievčat. „Po tomto úspešnom víkende pre dievčatá sme plánovali projekt Hokejovej galaxie spustiť už vlani počas jesene, bohužiaľ, zastavila nás pandémia koronavírusu. Napokon sme štart premiérového podujatia posunuli na koniec februára, pričom prvý zo série turnajov sa bude konať v termíne 25. až 27. 2. v Michalovciach,“ informuje Ľubomíra Kožanová, generálna manažérka ženskej reprezentácie a koordinátorka rozvoja ženského hokeja v štruktúrach SZĽH.

Na úvod celého projektu by sa mali uskutočniť štyri turnaje, v štyroch mestách a zakaždým spravidla so štyrmi tímami. Prvý bude už tento víkend od piatka do nedele (25. - 27. februára) v Michalovciach, ďalší by sa mal uskutočniť v Považskej Bystrici v polovici marca. 



Uverejnené: 24.02.2022 21:15:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.