files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla pred záverom základnej časti. Chceme začínať play-off doma, hovorí asistent Juraj Faith

V hokejovej Tipos Extralige prichádza k záveru základnej časti. Potešiteľnou správou je, že po roku si znova pozrú duely vyraďovacej časti aj diváci. Do konca vyrovnanej základnej časti ostávajú ešte tri týždne, ktoré zodpovedia dôležité otázky. Kto pôjde do play-off z prvého miesta, kto si vyraďovaciu časť zahrá, pre koho sezóna skončí a kto si zahrá baráž s najlepším prvoligistom.

Jediný zástupca regiónu Zemplína v najvyššej hokejovej lige HK Dukla Ingema Michalovce zatiaľ napĺňa stanovené ciele. Po zlom decembri, kedy ich séria prehier narástla až na osem duelov, prišiel dobrý január. V ňom Michalovčania šesťkrát vyhrali a so vstupom do nového roka tak môžu byť spokojnejší. Aktuálne im patrí štvrté miesto, ktoré je v stanovených cieľoch. A práve to si chcú udržať až do konca základnej časti, do ktorej odohrajú ešte osem duelov (tri doma a päť vonku). „Určite sme všetci radi, že náš vstup do nového roka bol výborný. Záver roka 2021 bol katastrofický, mali sme prehru za prehrou. Som rád, že sme sa vrátili na vlnu víťazstiev. Ostáva nám osem duelov, ktoré musí zvládnuť k spokojnosti,“ rozhovoril sa asistent trénera michalovskej Dukly Juraj Faith. Michalovčanom aktuálne patrí v tabuľke štvrté miesto, so šesťbodovým náskokom pred piatymi Košicami. Hrajú tak ešte stále o 24 bodov, no pred poslednými ôsmimi zápasmi majú základný cieľ. Tým je uhrať prvú štvorku a začínať play-off doma. „Stále je reálne ísť v tabuľke aj vyššie, no musíme sa pozerať aj dozadu a odraziť nápor Košíc. Naším cieľom je urobiť si čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred play-off, ktoré by sme radi začínali doma. Musíme teda skončiť do štvrtého miesta,“ pokračuje Juraj Faith.

Bude Regenda ťahúňom?

Vlani bronzový extraligový tím opäť trápia zranenia. Zatiaľ, čo na prelome rokov bol problém v defenzíve, ktorý vyriešil príchod troch bekov, teraz Michalovčanov trápia zranenia aj v útoku. Posledné zápasy boli k dispozícii len deviati zdraví útočníci. Chýbali fínski legionári Erkinjuntti s Keränenom, ktorý pri návrate do zostavy v Spišskej Novej Vsi strelil hetrik a takisto aj obranca Dávid Mudrák, či útočníci Roman Žitný, Bruno Mráz a Roman Faith. Zatiaľ, čo zranenia Mudráka s Faithom sa zdá sa rýchlo vyriešia, horšie to vyzerá s dvojicou Žitný – Mráz. „Zranenie Dávida Mudráka nie je také, akého sme sa obávali a už budúci týždeň by mal trénovať. Trošku horšie je to s Žitným a Mrázom. Do začiatku play-off ale ešte ostávajú tri týždne, takže verím, že sa dajú dokopy a budeme ich mať k dispozícii,“ podotýka Juraj Faith, ktorý čaká aj na reprezentačného útočníka Pavla Regendu. „Určite! Paľo hral dobre už pred odchodom na olympiádu. Jeho forma gradovala v januári, kedy bol lídrom tímu. Odrazilo sa to aj na olympiáde, kde patril medzi našich najlepších útočníkov. Verím, že si to prenesie aj k nám a v play-off bude našim ťahúňom.“  

Trikrát doma a päťkrát vonku

Do konca základnej časti Michalovčania odohrajú ešte osem duelov. Prvý z nich tento piatok, kedy na domácom ľade privítajú síce posledný, no dá sa povedať, že aj nebezpečný Liptovský Mikuláš. Jeho hráči veria, že ešte nepovedali posledné slovo a k tomu dali dôkaz vo svojom poslednom zápase, kedy vyhrali v Bratislave nad Slovanom. Hneď v nedeľu Zemplínčania cestujú do Banskej Bystrice, kde im naposledy pri hladkej prehre 1:5 ruže nekvitli. „Hovorím to od začiatku. V Extralige nie je ľahký súper a nemôžete pozerať, či hráte proti prvému, alebo poslednému tímu tabuľky. V piatok nás čaká Liptovský Mikuláš a na tohto súpera sa musíme dobre pripraviť. V tejto fáze vás už totiž každé zakopnutie môže stáť veľa,“ dodal na záver Juraj Faith. My dodajme, že Michalovčania okrem súbojov s Liptovským Mikulášom a v Banskej Bystrici ešte odohrajú šesť duelov. V utorok hostia Trenčín, potom ich čakajú štyri zápasy vonku (v Nových Zámkoch, Poprade, dvakrát v Prešove) a na záver privítajú v nedeľu trinásteho marca na svojom ľade Poprad. 

Program HK Dukla Ingema Michalovce do konca základnej časti
Piatok 25. február: HK Dukla Ingema Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš (41. kolo, 17.30 hod.).
Nedeľa 27. február: HC 05 Banská Bystrica - HK Dukla Ingema Michalovce (42. kolo, 16.00 hod.).
Utorok 1. marec: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Dukla Trenčín (dohrávka 35. kolo, 17.30 hod.).
Piatok 4. marec: HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce (dohrávka 34. kolo, 18.00 hod.).
Nedeľa 6. marec: HK Poprad - HK Dukla Ingema Michalovce (dohrávka 33. kolo, 17.00 hod.).
Utorok 8. marec: HC Grotto Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce (45. kolo, 18.00 hod.).
Piatok 11. marec: HC Grotto Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce (43. kolo, 17.00 hod.).
Nedeľa 13. marec: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Poprad (44. kolo, 17.00 hod.).  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.02.2022 21:37:26 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.