files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Cenný bod s pocitom krivdy

V tieni účinkovania slovenských hokejistov na olympiáde v Pekingu ostal po týždňovej prestávke štart najvyššej Tipos Extraligy, ktorá už píše diely poslednej štvrtiny základnej časti. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sa v utorok predstavili na ľade súpera, s ktorým v tejto sezóne ešte nebodovali – HK Nitra. Pod Zoborom sa im to prvýkrát podarilo. Po prehre 2:3 po predĺžení im ale ostal aj kúsok krivdy. Nielen zo straty vedenia 2:1, ale aj zo situácie, ktorá rozhodla o výhre Nitry 3:2 po predĺžení...

Michalovčania pod Zoborom síce prehrávali 0:1, dvoma gólmi Tonyho Cameranesiho ale otočili skóre vo svoj prospech. Sedem minút pred koncom vyrovnal Branislav Mezei, ktorý tak poslal duel do predĺženia. V ňom sa dlho nehralo. Samuel Buček rozhodol o tom, že dva body ostávajú v Nitre. Michalovčanom však zdvihla tlak situácia, ktorú gólu predchádzala. Zo spomalených záberov je vidno, že Buček pred gólom podkopol Jakuba Suju (mimochodom, za rovnaký zákrok dostal v domácom zápase so Spišskou Novou Vsou Marek Mašlonka okrem trestu do konca zápasu aj trest v hre...) a to meter od hlavného rozhodcu... „Z našej strany to bol dobrý zápas,“ rozhovoril sa asistent michalovského trénera Juraj Faith. „Škoda gólu na 2:2, ktorý sme dostali po prežití presilovky. Škoda aj toho, že sme nepridali ďalšie góly, pretože sme na to šancí určite mali. Muselo sa rozhodnúť v predĺžení, kde sme dostali gól po spornej situácii. Siahali sme na tri body, dobré by boli aj dva, ostal nám jeden. Body treba zbierať aj u súperov, čo sa nám teraz podarilo. Potešila aj hra, ktorou sme sa prezentovali.“ Aktuálne štvrtý tím tabuľky domov na východ Slovenska z Nitry necestoval. Už vo štvrtok ho totiž čaká duel v Bratislave proti Slovanu, ktorý v utorok po prehre na Spiši prišiel o prvé miesto v tabuľke. Zemplínčania ostali na západe Slovenska a domov sa vrátia až po zápase v Bratislave v piatok ráno. „Taký klub ako Slovan musí byť nabudený na každý tím a po každom výsledku. My sa musíme pozerať len na seba. Do každého zápasu ideme s cieľom bodovať a takto pôjdeme aj vo štvrtok na Slovane,“ pokračuje Juraj Faith.

Toho potešilo stredajšie víťazstvo slovenských hokejistov vo štvrťfinále olympijského turnaja. Ako je známe, zverenci trénera Craiga Ramsaya zdolali USA 3:2 po samostatných nájazdoch a po dvanástich rokoch dostali Slovensko znova medzi štyroch najlepších pod piatimi kruhmi. „Treba si vážiť každý úspech slovenského hokeja. Sme veľmi podceňovaní a toto podceňovanie si robíme paradoxne aj sami. Podceňujeme slovenskú ligu, slovenských hráčov, i trénerov. Takýto úspech ukazuje niečo iné. Všetci veríme, že to ešte nie je koniec a že nám chlapci pripravia ešte minimálne jedno víťazstvo. Keď sa tak stane, máme medailu. Treba sa na to pozrieť aj zo širšieho hľadiska. V tíme je päť hráčov z našej Extraligy, čo ukazuje, že to zlá súťaž byť nemôže,“ podotýka Juraj Faith. Jedným z pätice extraligistov v tíme je útočník Michaloviec Pavol Regenda a preto úspech Slovákov trénerov Dukly Ingema teší o to viac. „Všetci mu prajeme úspech. Paľo pracujeme výborne už druhý rok aj v našom klube a ako som povedal už dávnejšie, nomináciu si určite za svoje výkony zaslúžil. V určitých veciach ho stále treba usmerniť. Ide ale o mladého chlapca, ktorý má v sebe obrovskú vôľu a budúcnosť pred sebou. Tešíme sa z neho a fandíme mu, no tešíme sa aj z výsledkov celého mužstva, ktoré možno prepíše históriu,“ dodal na záver michalovský tréner.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 16.02.2022 21:14:27 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.