files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla bodovala v Nitre. Prehrala 2:3 po predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce prehrali v zápase 38. kola Tipos Extraligy v Nitre 2:3 po predĺžení. Oba michalovské góly strelil Tony Cameranesi. Michalovčania sa vonku predstavia aj v nasledujúcich dvoch zápasoch v tomto týždni, keď vo štvrtok budú hrať v Bratislave proti Slovanu a v nedeľu ich čaká duel v Spišskej Novej Vsi.

Aj keď Michalovčania v tejto sezóne celok spod Zobora ešte nezdolali, oboch súperov delilo v tabuľke pred štvrtým vzájomným duelom iba šesť bodov. V priamom súboji o tretiu priečku sa Michalovčania museli zaobísť bez štyroch útočníkov (okrem olympionika Regendu trénerovi Valtonenovi chýbal aj Mráz a fínski legionári Keränen s Erkinjunttim). Ako prví mohli skórovať práve oni, Roman Žitný, ktorý je pri streleckej chuti, ale mieril spomedzi kruhov iba do dobre postaveného Honzíka. Český brankár Nitry musel následne zasahovať aj pri strele Cameranesiho, jeho krajan Tomáš Vošvrda na druhej strane musel kryť nebezpečnú strelu Vitaloša. Plodnú päťminútovku uzavrel ďalšou šancou Michalovčan Galamboš. Hostia pokračovali vo väčšej aktivite. Pri hre štyroch proti štyrom nebezpečne pálil Kukuča, no a prečíslenie dvoch na jedného nepretavil na gól Jakub Suja. V deviatej minúte sa skóre menilo na druhej strane. Pri trme-vrme pred michalovskou bránkou sa najlepšie zorientoval Adam Rockwood, ktorý napáli puk na bránku a ten skončil v sieti. O štyri minúty neskôr bolo vyrovnané takmer z identickej akcie. Tentoraz nastreľoval bránkový priestor Cameranesi a puk z jeho hokejky takisto skončil v sieti. V závere prvej časti sa mohli po faule Pavlina dostať domáci opäť do vedenia. Presilovku, z ktorej si 35 sekúnd preniesli aj do druhej tretiny, ale nevyužili.

Aj v úvode druhej časti sa hral hokej hore-dole, vidieť sme ale mohli menej gólových šancí, ako v prvej tretine. Na konci prvej polovice duelu putoval na trestnú lavicu Branislav Mezei a jeho vylúčenie po tridsiatich sekundách potrestal Tony Cameranesi. Zemplínčania mohli ísť aj do dvojgólového vedenia, proti však bol Honzík, ktorý zlikvidoval strelu Macejka.

Michalovčania mohli ísť do dvojgólového vedenia aj v úvode tretej tretiny. Najskôr Cameranesi našiel pred bránkou Suju, ktorého vychytal Honzík a potom sa český brankár musel obracať aj po strele Galamboša. Na druhej strane prinútil Vošvrdu k zákroku Samuel Buček. Tlak domácich narastal a zvýšil sa pri presilovke po vylúčení Rossa. Prevahu o jedného hráča však nevyužili a hneď na to putoval na trestnú lavicu aj Samuel Buček. Nitrania prestáli vylúčenie svojho kľúčového útočníka a po ňom udreli. Krivošík ešte Vošvrdu neprekonal, následne ale Buček našiel Mezeia a ten vyrovnal na 2:2. O niekoľko sekúnd mal tutovku na hokejke Baláž, ktorý netrafil opustenú bránku. Tri a pol minúty pred koncom bol vylúčení domáci Tvrdoň, ani Michalovčania ale presilovku nevyužili a tri tretiny tak víťaza duelu nepriniesli. V predĺžení sa dlho nehralo. Po 35 sekundách sa puku v situácii zaváňajúcej faulom na Suju dostal Samuel Buček a rozhodol o tom, že dva body ostávajú pod Zoborom.

HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Góly: 9. Rockwood (Mezei), 53. Mezei (Buček, Krivošík), 61. Buček (Raskob) – 13. Cameranesi, 30. Cameranesi (Žitný) pres/1.
Vylúčení: 4:3. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Štefík, Výleta – Frimmel, Hercog. Divákov: 900.
HK: Honzík - Mezei, L. Pánik, Švarný, Raskob, Rais, Vitaloš, Šramaty, O. Molnár - Buček, Buncsis, Krivošík - A. Sýkora, Rockwood, Hrnka - Tvrdoň, Bajtek, R. Varga - Múčka, Baláž, Volko.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Ross, Doherty, Macejko, Pavlin, Mihalik, Bokroš, Mudrák - Kukuča, Cameranesi, Suja - Przygodzki, Buc, Faith - Galbavý, Galamboš, Žitný - Mašlonka, Luža.



Uverejnené: 15.02.2022 20:44:35 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.