files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rýchly návrat domov a špecifická premiéra

Extraligový HC Grotto Prešov vo štvrtok zo svojho kádra uvoľnil dvojicu obrancov – Jána Ťavodu a Davida Ružičku. Ihneď začal za nich hľadať náhradu a voľba extraligistu padla na svojho odchovanca, 26-ročného Damiána Novického, ktorý od roku 2018 pôsobí na Zemplíne.

Najskôr to bolo v Michalovciach, kde hrával najskôr v sezóne 2018/19 v prvej lige a potom aj v Extralige, no a posledné dve sezóny to bolo v prvoligovom Humennom. „Keď prišla ponuka z prešovského klubu, neváha som ani chvíľu. Je to predsa Extraliga a dokonca v rodnom meste,“ povedal pre náš portál obranca, ktorý v tejto sezóne v drese Humenného zaznamenal v 35 dueloch 8 asistencií. „Na Humenné nedám dopustiť. Prežil som tam parádne obdobie. Zišla sa tam výborná partia hráčov. Vlani sme postúpili do play-off a do neho má mužstvo nakročené aj teraz. Určite budem sledovať ich výsledky aj naďalej a budem chlapcom držať palce,“ pokračuje 26-ročný obranca. Pre toho bude mať piatková premiéra v drese HC Grotto špecifickú príchuť. Prešovčania totiž hostia práve Michalovce, v ktorých drese odohral dosiaľ jediných desať extraligových zápasov. „Vyšlo to práve takto,“ smeje sa Novický a následne dodáva. „V Michalovciach som prežil taktiež krásne obdobie. Postúpili sme do Extraligy a zažil som aj premiéru v nej. V piatok ale budem stáť na inej strane a verím, že sa nám podarí Duklu zdolať.“

Stratu utrpela humenská defenzíva, ktorá prišla o jedného z top bekov. „Nechceli sme mu brániť hrať najvyššiu súťaž v rodnom meste. Preto sme sa rozhodli Damiána uvoľniť,“ povedal pre náš portál manažér HC 19 Peter Tirpák, ktorý sa momentálne obzerá po posilnení kádra. Podľa našich informácii nie je vylúčený ani príchod jedného z dvoch hráčov, ktorých HC Grotto Prešov vo štvrtok s okamžitou platnosťou vylúčil zo svojho kádra. „Do konca prestupového obdobia, ktoré končí v utorok, sa náš káder ešte určite bude meniť. Máme rozrobenú jednu výmenu a taktiež dvoch hráčov,“ dodáva manažér najvýchodnejšieho prvoligistu.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.02.2022 19:47:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.