files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Matej Trusa definitívne hráčom Plzne

Krátko pred štartom jarnej časti Fortuna ligy opúšťa MFK Zemplín Michalovce jeho na jeseň najlepší strelec Matej Trusa. Autor šiestich gólov sa upísal lídrovi českej Fortuna ligy FC Viktória Plzeň. Rodák z Horoviec odišiel vo štvrtok do Plzne na lekársku prehliadku a po jej úspešnom zvládnutí podpíše zmluvu so svojim novým tímom.

Pre talentovaného zakončovateľa je to vôbec prvý prestup v jeho kariére, keďže doteraz bol verný iba michalovským farbám. V MFK Zemplín prešiel všetkými kategóriami a do A-mužstva sa prebojoval ako 18-ročný. Seniorský debut si odkrútil 16. februára 2019 v domácom zápase 19. prvoligového kola proti Seredi (1:0), v ktorom mu kormidelník Anton Šoltis doprial na trávniku symbolickú minútu. Odvtedy odohral za Michalovce 65 ligových stretnutí s bilanciou 13 gólov a 6 asistencií.

foto: viktoria plzen

Okrem toho si do štatistík pripísal aj 6 žltých kariet a jedno vylúčenie. Fortunaligových štartov mohol mať na konte oveľa viac, nebyť dlhodobého výpadku kvôli dvojnásobne zlomenej nohe, ktorá ho z hry vyradila takmer na celý rok. Po dlhej absencii sa michalovský rodák pochádzajúci z obce Horovce na trávnik vrátil ešte silnejší a vypracoval sa na ústrednú postavu MFK Zemplín. Do povedomia agentov a iných klubov sa dostal aj vďaka výborným výkonom v reprezentácii do 21 rokov, za ktorú doteraz nastúpil 11-krát a zaznamenal 7 presných zásahov. „Všetkým fanúšikom michalovského futbalu sa chcem poďakovať za všetky krásne chvíle, ktoré som v tomto klube zažil. Bolo ich veľmi veľa, keďže som v MFK Zemplín vyrastal. Michalovce navždy zostanú v mojom srdci a vždy sa tu budem rád vracať. Ešte raz ďakujem a držím palce do budúcna," poznamenal pre stránku MFK Zemplín Matej Trusa.

Konkurencia aj v podobe najlepšieho ligového strelca

Viktória Plzeň je aktuálne na prvom mieste v tabuľke. V kádri Michala Bílka sú momentálne dvaja útočníci – 27-ročný Tomáš Chorý a o dva roky starší Francúz Jean David Beauguel, ktorý v tejto sezóne strelil už desať gólov a je najlepším strelcom ligy. Momentálne je však zranený. V kádri sú zo Slovákov len stredopoliar Miroslav Káčer a mladučký brankár Marián Tvrdoň. Matej Trusa je v poradí šiestym hráčom, ktorý v zime opustil Michalovce. Okrem neho na jar v kádri trénera Miroslava Nemca nebudú pokračovať ani nigérijský defenzívny stredopoliar Bankole Adekuoroye, ktorý bude na jar pôsobiť v druholigovom Bardejove. Spolu s ním odišiel do druhej ligy aj Španiel Casado, ktorý si to zase namieril do Trebišova. V kádri už nebude pôsobiť ani jeho krajan, útočník Pablo Gallego a taktiež ani ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera. V rámci výmeny odišiel do Zlatých Moraviec ďalší stredopoliar Geogrios Neofytidis. Na jeho miesto prišiel útočník Kubilay Yilmaz. Druhou michalovskou posilou počas zimy je brankár Matej Vajs.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.02.2022 15:29:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.