files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ideál? Začať troma bodmi, zhodli sa Marcin s Kotulom

Po necelých dvoch mesiacoch, konkrétne po 52 dňoch, v druhý februárový piatok odštartuje jarná časť futbalovej Fortuna ligy. Prvý zápas jari, ako aj roka 2022 sa odohrá v Michalovciach, kde MFK Zemplín aj pred kamerami Nova Sport od 17.00 hod. privíta tabuľkového suseda a priameho konkurenta v boji o prvú šestku ŠKF Sereď.

Michalovčanom patrí po jesennej časti v tabuľke ôsme miesto, s minimálnou jednobodovou stratou na prvú šestku. Na jeseň dosiahli 23 bodov, rovnako ako ich piatkový súper, ktorý má ale lepšie skóre a preto zimoval na siedmej priečke. Na Zemplíne sa tak odohrá šesťbodový duel a jeho víťaz sa pred zostávajúcimi dvoma bodmi výrazne posunie k stanovenému cieľu – účasť v prvej šestke. Spolu s nimi sú „namočení“ do boja o šestku ďalšie tri tímy – piata Žilina, šiesta Senica (ďalší dvaja súperi Michalovčanov v základnej časti) a deviaty Trenčín. Michalovčania sa v úvode jari so Sereďou v priamom súboji o šestku stretli. Stalo sa tak na začiatku jari 2019 a vtedy po góle Žofčáka zvíťazili 1:0. Napokon sa do lepšej šestky dostali obaja. Ako to bude tentoraz?

Výhra ich priblíži k stanovenému cieľu

Keďže sú obaja súperi v tabuľke pri sebe bod na bod, piatkový duel bude pre oboch dôležitý. „Už to bolo veľakrát povedané. Tieto tri zápasy nám ukážu, kde sa môžeme dostať. My ich chceme zvládnuť a postúpiť do prvej šestky,“ zdôraznil pravý obranca Juraj Kotula, podľa ktorého veľa napovie už súboj so Sereďou. „Chceme dať do toho všetko a uvidíme, ako to vypáli. Pre nás by bolo ideálne vyhrať a získať tri body.“

 

Najlepší strelec z prípravy si verí

Zemplínčania odohrali v príprave päť duelov a všetky vyhrali. Najlepším strelcom tímu bol s troma gólmi ešte stále iba šestnásťročný Zoran Záhradník a už skúsenejší Matúš Marcin. Pri očakávanom odchode Mateja Trusu bude zrejme ťarcha gólov aj na jeho pleciach. „Som s tým stotožnený a verím si. Nie je však doležíte, kto tie góly dá. Dôležitejšie je, aby sme zbierali body,“ podotýka útočník, alebo ofenzívny stredopoliar, ktorý na jeseň skóroval len raz. Ďalšie góly chce pridať v jarnej časti. „Pripravujeme sa celú zimu na to, aby sme sa dostali do hornej šestky. Chceme tam ísť, pretože potom odohráme kvalitnejšie zápasy. Je to naším cieľom a v piatok sa k tomu môžeme výrazne priblížiť,“ zdôrazňuje Matúš Marcin.

Výhra nad Slovanom ich nevystrašila

Sereď počas zimy výrazne obmenila káder. Z toho jesenného odišlo až desať hráčov, no prevažne takých, ktorí nehrávali. Na druhej strane prišli kvalitné posily ako Martin Šulek, Martin Koštál, Petr Bolek, či Andrej Fábry. „Aj keď odišlo veľa hráčov, nepovedal by som, že sa oslabili, skôr naopak. Prišla tam kvalita,“ dvíha varovný prst Juraj Kotuala a súhlasí s ním aj Matúš Marcin. „Podľa mňa majú kvalitnejšie mužstvo ako na jeseň. Otázne je, čo urobí toľko zmien s kádrom, no my sa musíme hlavne pozerať na seba.“ Michalovčanov nevystrašilo ani víťazstvo Serede v generálke nad Slovanom Bratislava (2:1). „Hralo sa na ťažkom teréne, kde nemohli Slovanisti príliš kombinovať. Ich výhra ide síce do sveta, no ja verím, že v piatok úspešnejší budeme my,“ dodal na záver Juraj Kotula.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.02.2022 11:30:22 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.