files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Za stanoveným cieľom s mierne pozmeneným kádrom

V priestoroch tlačového strediska sa v utorok ráno uskutočnila tlačová beseda futbalového MFK Zemplín Michalovce pred jarnou časťou. Tá bola rozdelená na dve časti. V tej prvej člen vedenia klubu Ján Sabol priblížil spolu s trénerom Miroslavom Nemcom, kapitánom tímu Igorom Žofčákom a novou posilou Kubilayom Yilmazom ciele do jarnej časti. V druhej časti marketingový riaditeľ Július Kmec priniesol novinky, ktoré klub plánuje priniesť v rámci 110. výročia futbalu v Michalovciach.

Michalovčanom po jesennej časti patrí v tabuľke síce ôsme miesto, na šiestu priečku, kde momentálne sídli Senica, ale strácajú iba bod. Navyše, účasť v prvej šestke majú vo svojich rukách, keďže v zostávajúcich troch kolách postupne privítajú siedmu Sereď, nastúpia na pôde piatej Žiliny a v záverečnom kole privítajú šiestu Senicu. „Cieľom pre nás zostáva postup do prvej šestky. Súperov o dve miesta máme štyroch, okrem Žiliny, Senice, Serede aj Trenčín. Ako som už povedal skôr, veľmi nám pomohla posledná výhra v Zlatých Moravciach. Touto výhrou sme sa dostali do sľubnej pozície. Urobíme všetko preto, aby sme sa tam dostali. Veľa napovie už piatkový domáci zápas so Sereďou. Dá sa povedať, že bude aj kľúčový,“ poznamenal člen predstavenstva klubu a jeden zo spolumajiteľov hlavného partnera Ján Sabol.

Spokojnosť s prípravou, v ktorej jeho tím päťkrát vyhral, vyjadril hlavný tréner Miroslav Nemec. „Prípravu hodnotím kladne. Splnili sme všetko, čo sme splniť chceli. Čo sa týka cieľov, pred sezónou sme sa dohodli, že tým bude záchrana a keď budeme v prvej šestke, cieľ máme splnený, takže verím, že sa nám to podarí,“ zdôrazňuje Miroslav Nemec, ktorého nateraz odišlo z jesenného kádra päť hráčov. Ide o nigérijského defenzívneho záložníka Bankoleho Adekuoroyeho, španielskeho záložníka Joseho Casada, jeho kraja útočníka Pabla Gallega a ofenzívneho záložníka Milana Kvoceru. V rámci výmeny putoval do Zlatých Moraviec stredopoliar Geogrios Neofytidis. Na jeho miesto prišiel rakúsky útočník s tureckými koreňmi Kubilay Yilmaz, známy aj zo svojho pôsobenia v Trnave. „Odišli hráči, ktorí odísť chceli, pretože hrávali menej. Od Kubilaya si sľubujeme hlavne to, čo má vo svojom životopise, čiže góly. Prešiel si nejakým obdobím, veríme, že je za tím a že sa mu bude dariť,“ pokračuje Miroslav Nemec.

Ako už viackrát zaznelo, ako kľúčový sa javí piatkový duel so Sereďou, ktorý bude zároveň otváracím zápasom celej jarnej časti Fortuna ligy. V priamom televíznom prenose ho prinesie aj stanica Nova Sport 2. „Čo sa týka prípravy, mali sme nejaký cieľ, ktorým bolo dobre sa pripraviť na jarnú časť. Veľmi dôležitý bude piatkový zápas, ktorý veľa napovie,“ podotýka kapitán tímu Igor Žofčák, ktorý sa vzápätí zameral na duel so Sereďou. „Všetko to bude záležať od nás. Hráme doma a ak sa chceme dostať do prvej šestky, mali by sme to zvládnuť. Urobíme preto maximum, aby sme boli stopercentne pripravení. Tréner nám povie taktiku, ktorá na nich platí a potom je to len na nás na ihrisku, aby sme to zvládli. Urobíme preto maximum, aby sa tak stalo.“

Michalovčania vstúpia do jarnej časti s dvoma posilami. V týchto dňoch sa dohodli na kontrakte s brankárom Matejom Vajsom no a o ofenzívu by sa mal starať spomenutý Kubilay Yilmaz. „V prvom rade sa chcem poďakovať klubu a trénerovi za dôveru. Teším sa na prvý zápas. Verím tomu, že zlomím svoju zlú sériu a bude dávať góly,“ poznamenal rakúsku útočník s tureckými koreňmi. „Dôležitý je cieľ mužstva, potom sú až individuálne ciele. Ja mám svoje individuálne ciele, najdôležitejšie sú ale ciele tímové. Pozeráme na prvý zápas, ktorý musíme zvládnuť,“ pokračuje 25-ročný útočník.

Výročie by mali osláviť s atraktívnymi súpermi

Okrem boja o prvú šestku má michalovský klub v roku 2022 vzácne výročie. Je to už 110 rokov, čo sa tu hrá organizovaný futbal a k tomu klub pripravil aj viacero aktivít. Jednou z nich bude doplnenie Siene slávy, ako aj najlepšia jedenástka za posledných desať rokov aj s najlepším trénerom, o ktorých rozhodnú fanúšikovia. „Na leto pripravujeme slávnosť v podobe prípravného zápasu, či zápasov s kvalitnými európskymi celkami. Sme v jednaní s jedným klubom zo Škótska, jedným zo Španielska a jedným historicky významným klubom z Česka. Ich mená nateraz neprezradím, pretože sme aktuálne vo finálnej fáze jednania s nimi. Viac informácii prinesieme možno koncom tohto mesiaca,“ poznamenal Július Kmec, marketingový riaditeľ klubu.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.02.2022 11:56:02
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.