files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s dvoma ofenzívnymi posilami

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v príprave naďalej vezú na víťaznej vlne. Zverenci trénera Miroslava Nemca vyhrali aj vo svojom štvrtom zápase pred jarnou časťou, keď na svojej umelej tráve zdolali treťoligový ŠK Odeva Lipany 3:1.

Michalovčania inkasovali ako prví. Od ôsmej minúty prehrávali po góle Štroncera. O tri minúty neskôr vyrovnal Záhradník a v druhom polčase rozhodli o ich víťazstve Trusa s Marcinom. „Z našej strany bol lepší druhý polčas. Akcie už boli dynamickejšie. Chceli sme sa zamerať na držanie lopty a otáčanie ťažiska hry. To sa nám podarilo hlavne v druhom polčase. Takisto sme chceli vidieť nových hráčov. Splnilo sa nám všetko, čo sme chceli, akurát ma mrzí, že sme inkasovali hlúpy a opäť skorý gól,“ poznamenal po stretnutí asistent trénera Marek Ondrík.

Tréner Miroslav Nemec v stredajšom zápase skúšal ďalších dvoch hráčov do ofenzívy. Ide o tureckého útočníka s rakúskym pasom Kubilaya Yilmaza a holandského útočníka, či kridelnika Zakariu Eddahchouriho. Známejším je 25-ročná Yilmaz. Rodák z tureckého mesta Sakarya je odchovancom Rapidu Viedeň. Ešte pred dvadsiatymi narodeninami sa stal hráčom českého Znojma, odkiaľ na začiatku roka 2017 prišiel do Spartaka Trnava. S ním sa stal v sezóne 2017/18 majstrom Slovenska. Po troch rokoch posilnil turecký Malatyaspor. Následne hosťoval v ďalších dvoch tureckých tímoch Boluspoere a Menemespore a v januári 2021 sa pobral do Korony Kielce. Ani tam však nepresvedčil a po pol roku odišiel do Zlatých Moraviec, odkiaľ by mal prísť do Michaloviec v rámci výmeny za gréckeho stredopoliara Neofytidisa. Yilmaz v najvyššej Fortuna lige v dresoch Trnavy či Zlatých Moraviec odohral dokopy 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 15 gólov (všetko za Trnavu). Na jeseň odohral za Zlaté Moravce štrnásť duelov bez gólového zápisu.

Kubilay Yilmaz na Slovensku hrával v Trnave a Zlatých Moravciach (foto: Róbert Andrejov, mfk zemplín).

O päť rokov mladší 187-centimetrov vysoký Zakaria Eddahchouri je rodákom z mesta Papendrecht. Hráva na poste útočníka, ofenzívneho záložníka, či kridelníka. Doteraz pôsobil v mládežníckych tímoch Feyenoordu Rotterdam, či Spartaan Yth a Go Ahead Eagles, kde v posledných dvoch rokoch pôsobil aj v seniorskom výbere. V 28 dueloch v tíme účastníka najvyššej Eredivisie nezaznamenal ani jeden gól. V tejto sezóne odohral za Go Ahead jeden duel. „Yilmaz je skúseným hráčom. Ukázal, že sa vie dostať do šance. V podstate, po jeho akcii padol aj náš jediný gól v prvom polčase, kedy hral. Škoda, že nepremenil ďalšiu šancu, keď si dobre nabehol na center, no mohol urobiť o dva dotyky menej a asi by z toho aj bol gól. „Zaki“ ukázal, že to je boxový hráč. Ide o mladého hráča, ktorý by mohol byť pre nás perspektívny,“ uviedol na margo nových hráčov asistent trénera Marek Ondrík. Oboch ofenzívnych hráčov budú Michalovčania skúšať aj v nasledujúcich dueloch. Ten ďalší odohrajú v sobotu na ihrisku Banskej Bystrice. V kádri zrejme nastanú aj ďalšie zmeny. Tréneri očakávajú aj príchod ďalšieho stredného útočníka a takisto aj hráča do stredu poľa.

Zakaria Eddahchouri je skúške z tímu holandskej najvyššej súťaže.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 27.01.2022 16:25:24 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.