files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V príprave na víťaznej vlne, na skúške Brazílčan Barbosa

Tretie víťazstvo z troch duelov zaknihovali v sobotu na svojej umelej tráve v rámci prípravy na jarnú časť futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Zverenci trénera Miroslava Nemca zdolali druholigový Slavoj Trebišov 3:2 a nadviazali tak na výhry nad Prešovom a Košicami. V kádri po jeseni ôsmeho tímu fortunaligovej tabuľky dochádza k ďalším posunom. Na odchode je stredopoliar Neofytidis, naopak, na skúške je Brazílčan Barbosa.

S prvou polovicou spokojnosť

Michalovčania majú za sebou prvú polovicu zo štvortýždňového prípravného bloku. V tej sa zamerali aj na naháňanie kondície, vo zvyšných dvoch týždňoch už budú ladiť hernú fazónu na náročný štart do jarnej časti. „Momentálne sme v polovičke prípravy. Tú hodnotím, či už z procesu vzdelávania hráčov, alebo fyzickej pripravenosti, na výbornú. Aj preto, že hráči nastúpili pripravení to hodnotím veľmi pozitívne a s prvými dvoma týždňami som spokojný,“ vyjadril sa k prvej polovici prípravy tréner Miroslav Nemec. Ten bol spokojný aj so sobotňajším víťazstvom 3:2 nad druholigovým Slavojom Trebišov. „Boli tam viaceré veci, ktoré vidieť v našej hre chceme, ale aj niekoľko, ktoré vidieť nechceme a na tých ešte musíme popracovať. Na našej strane som videl entuziazmus pobiť sa o víťazstvo a aj napriek tomu, že súper v druhom polčase vyrovnal, bola na našej strane snaha vyhrať, čo sa mi veľmi páčilo,“ pokračuje k zápasu michalovský kormidelník.

Namiesto Liptovského Mikuláša proti Lipanom

Zemplínčania od pondelka začínajú druhú polovicu prípravy na jarnú časť. Tú mali v stredu odštartovať prípravným duelom proti takisto fortunaligovému Liptovskému Mikulášu, ten sa ale napokon neuskutoční. Michalovčania hľadali na stredajší termín iného súpera, nakoniec ho našli v podobe treťoligových Lipan. Duel sa odohrá v stredu od 11.00 hod. opäť na michalovskej umelej tráve. „Pre nás začína vrchol prípravy. Potrebujeme čo najlepšie naladiť formu na prvý duel so Sereďou, ktorý hráme už o tri týždne. Príprava pokračuje podľa plánu, len sa zmenil súper. Ideme ďalej s cieľom čo najlepšie pripraviť mužstvo na Sereď,“ zdôraznil tréner Miroslav Nemec, ktorého zverenci si okrem Lipan zmerajú sily ešte aj s dvoma súpermi. Budúcu sobotu sa predstavia v Banskej Bystrici, no a v piatok štvrtého februára privítajú v generálke na úvodný jarný duel proti Seredi (piatok jedenásteho februára o 17.00 hod.) ďalšieho druholigistu FK Humenné.

Skúšaný Barbosa kondične zanedbaný, Neofytidis na odchode

V kádri najvýchodnejšieho fortunaligistu sme doteraz zaznamenali oproti jeseni iba odchody. Nefigurujú v ňom už Španieli Pablo Gallego s Josem Casadom, ako aj nigérijský stredopoliar Bankole Adekuoroye či ofenzívny záložník Milan Kvocera. Michalovčania zatiaľ žiadnu novú tvár, okrem hráčov, ktorí prišli z dorastu, neangažovali. Na tréningu, či prípravnom zápase sme ale predsa jedného novica zazreli. Ide o brazílskeho stredopoliar Guilherma Barbosu. Dvadsaťdvaročný útly rodák z Rio dej Janeiro je známy z pôsobenia v Lokomotíve Košice, či práve Slavoji Trebišov. Naposledy pôsobil 22-ročný záložník v Saudskej Arábii, kde obliekal dres tímu Ajman Club. Proti Trebišovu nastúpil v druhom polčase. „V danom momente je fyzicky nepripravený. Je to však kvalitný hráč, poznáme ho a je len na nás, aby sme ho dobre pripravili. Začiatkom budúceho týždňa by mali byť aj ďalšie príchody hráčov na skúšku,“ poznamenal Miroslav Nemec, ktorý nás informoval aj o jednom odchode. „Na odchode je Neofytidis.“ Podľa našich informácii je grécky záložník na lane ďalšieho účastníka Fortuna ligy ViOnu Zlatých Moraviec. Naopak, na výmenu by za neho mal prísť z ViOnu 25-ročný útočník Kubilay Yilmaz. Rakúšan s tureckými koreňmi je známy z pôsobenia v trnavskom Spartaku, s ktorým sa v sezóne 2017/18 tešil z majstrovského titulu. Okrem neho by sa v príprave mali objaviť od začiatku budúceho týždňa aj ďalší hráči. Podľa oficiálnej stránky klubu by ním byť jeden útočník a jeden stredný záložník.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 23.01.2022 16:15:01 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.