files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla stále na víťaznej vlne

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce sú v roku 2022 stále stopercentní. Zverenci trénera Tomeka Valtonena zdolali v nedeľu Liptovský Mikuláš 4:1 a udržali sa tak na víťaznej vlne. Aktuálne ťahajú sériu šiestich víťazstiev v rade, v roku 2022 vyhrali päť duelov.

Michalovčania odštartovali svoju víťaznú šnúru v predposledný deň roka 2021, kedy doma zdolali Spišskú Novú Ves (4:2). Následne už v novom kalendárnom roku porazili Prešov (6:0), Košice (3:1), so Spišskou Novou Vsou uspeli na Spiši (3:1), aj doma (3:2) a v nedeľu získali šieste víťazstvo, keď doma porazili Liptovský Mikuláš. „Bolo to z našej strany slabšie, ako minulý zápas, ale počítajú sa body,“ rozhovoril sa strelec dvoch góloch Roman Faith, na ktorého presné zásahy nadviazali v tretej tretine Pavol Regenda s Antim Erkinjunttim. „Dva góly ma samozrejme tešia. Stále som mal v hlave, že to nie je podľa mojich predstáv. Verím, že som to prelomil a bude sa dariť tak mne, ako aj tímu,“ pokračuje dvojgólový strelec.

Tréner Tomek Valtonen sa mohol spoľahnúť aj na novú posilu útočných radov Martina Przygodzkého, ako aj kapitána Vladimíra Mihalika, ktorý sa vrátil po zranení. „Som rád, že sme to zvládli a že to bola moja víťazná premiéra tohto roku,“ smeje sa michalovský kapitán, ktorý pauzoval v tejto sezóne už druhýkrát. „Ja neviem, či to je nešťastie, alebo čo... Počas celej kariéry som nemal vážnejšie zranenia a určite nie dve po sebe. Ja verím, že všetko zlé už pominulo, že sa rýchlo do toho dostanem a tímu pomôžem, ako najlepšie môžem,“ pokračuje Vladimír Mihalik. Ten decembrovú negatívnu sériu ôsmych prehier vnímal z tribúny oveľa ťažšie. „Začala sa ešte, keď som hral. Bolo jasne vidno, že mužstvo potrebuje posilniť. Vedenie klubu výborne zapracovalo a teraz prichádza ovocie tejto práce.“

Michalovčania ťahajú sériu šiestich výhier v rade a radi by ju natiahli aj v utorok na ľade Banskej Bystrice. „Prehrali sme osemkrát v rade a všetci veríme, že minimálne osemkrát v rade vyhráme,“ dodal michalovský kapitán. My len dodajme, že okrem Banskej Bystrice sa Michalovčania v tomto týždni predstavia v nedeľu aj v Poprade. Ešte predtým ich čaká piatkový domáci duel s Prešovom, ktorý od 19.30 hod. odvysiela v priamom prenose aj stanica RTVS Šport. Na televíznej obrazovke bude aj nedeľňajšia repríza lanského semifinále z Popradu, ktorú pre zmenu odvysiela stanica Sport TV.  

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.01.2022 19:53:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.