files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý týždeň prípravy na pozitívnej vlne

Prvý z piatich týždňov prípravy na jarnú časť majú za sebou futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí ju zakončili sobotňajším víťazstvom 3:1 nad Tatranom Prešov, ktorý zdolali po dvoch góloch Gembického a jednom mladíka Dávida Petríka na svojej umelej tráve.

Michalovčania sa začali pripravovať minulý pondelok a trénera Miroslava Nemca hneď v úvode potešili testy. „Ukázali, že chlapci sa svedomito pripravovali aj počas voľna, kedy sa držali našich tréningových plánov. Vidno, že sú to všetci profesionáli. Aj preto nemáme problém s kondíciou a môžeme sa venovať iným veciam,“ zdôraznil michalovský tréner, podľa ktorého je tento fakt dôležitejší, ako sobotňajšie víťazstvo nad Prešovom. „V tomto týždni sme si dali nejaké ciele, ktoré sme splnili. Som rád, že sú všetci zdraví a plní odhodlania do ďalšieho týždňa, kedy sa nám vráti už aj Matúš Begala. Čo sa týka zápasu, zostavu sme rozložili na dve desiatky. Vedeli sme, aký súper nás čaká, keďže sme s Prešovom hrali aj v Slovnaft Cupe. Sústredili sme sa na nás. Chalani to všetko odmakali a myslím si, že prvý prípravný duel splnil účel,“ pokračuje Miroslav Nemec. Toho zverenci tento týždeň odohrajú až dva prípravné zápasy. V stredu od 11.00 hod. privítajú Košice a v sobotu ďalšieho druholigistu, Slavoj Trebišov.

 

Káder po jeseni ôsmeho tímu Fortuna ligy zatiaľ zaznamenal oproti jesennej časti iba úbytky. Nefigurujú v ňom už legionári Jose Casado, Pablo Gallego a Bankole Adekuoroye, ako aj slovenský kridelník Milan Kvocera. Ďalšie straty oproti jeseni by už nastať nemali, iba žeby klub prijal lukratívnu ponuku na zazmluvneného hráča. „Určite sa chceme aj posilniť, budú teda v kádri aj prírastky. Pracujeme na tom, aby niekto prišiel. Hľadáme hráča smerom dopredu, nie je to ale ľahké. Chceme sa totiž posilniť kvalitou, nie kvantitou. Tento týždeň by už mali prísť nejakí hráči na skúšku a naďalej pracujeme na tom, aby nami vytipovaní hráči prišli takisto,“ dodal michalovský lodivod.  

MFK Zemplín Michalovce - 1. FC Tatran Prešov 3:1 (1:1)
Góly: 17. Petrík, 56. a 86. Gembický - 5. Dolný.
MFK ZEMPLÍN: 1. polčas: M. Vajs - M. Kolesár, Ranko, Volanakis, Méndez - Kanu - Petrík, Oshima, Peňa, M. Marcin - M. Trusa. 2. polčas: M. Vajs - Kotula, Artabe, F. Vaško, D. Magda - Neofytidis - Popovits, Ntotis, Gembický, J. Sova - Z. Záhradník.
1. FC TATRAN: Knurovský - Hatok, Jarzebak, Grejták (46. Elexa), Ivanko Macej (60. M. Kraľovič) - S. Kraľovič (46. Ivanecký) - Pyda (80. D. Jurčišin), Karaš, A. Olejár (46. R. Kapraľ), Pribula (60. M. Švec) - Dolný (71. Rečičár).

PETER BRENDZA



Uverejnené: 17.01.2022 19:05:13 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.