files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Palínčania prepisovali futbalovú históriu

    

Palínsky futbalový nováčik prepisoval v V.futbalovej lige Juho-východ históriu.  Svojimi výbornými jesennými výsledkami dal jednoznačne zabudnúť na nevýrazné výkony Petroviec nad Laborcom, Budkoviec a iných niekdajších nováčikov z Michalovského okresu. Tí sa v piatej lige ohriali jednu, tak nanajvýš dve sezóny. Ukazuje sa, že Palín bude z úplne iného cesta.

     

O ničom nepochyboval

     

 Veľavravným dôkazom je aj fakt, že po prvej polovici sezóny Palínčania zimujú na skvelom 4.mieste, keď si na svoje konto pripísali veľmi slušných 24 bodov. „Vedel som, že sa budeme pohybovať v lepšej časti tabuľky. Piatu ligu veľmi dobre poznám z účinkovania na trénerskej lavičke Nacinej Vsi, ktorá medzičasom z tejto súťaže vypadla. Poznal som herné štýly jednotlivých účastníkov a na väčšinou súperov som svojich zverencov dobre pripravil,“ uviedol hlavný pilier úspechu 42-ročný tréner Ján Gajdoščík, ktorý kedysi hrával najvyššiu súťaž za Ružomberok.

    

Jeho palínske mužstvo bolo až dvakrát na vedúcej priečke v tabuľke, a to po 5. a 7.kole. Piatoligová futbalová história už dávno nepamätá, aby nováčik bol v pelotóne takto vysoko. „Ešte raz opakujem, svojim zverencom som v prvom rade veril. Už v predsezónnych prípravných súbojoch proti Veľkým Kapušanom, Sobranciam či Veľkým Revištiam boli týmto tímom vyrovnaným súperom. Takže, nepochyboval som o tom, že aj v piatej lige ukážu svoje kvality. Tými sa prezentovali hlavne doma, kde prehrali iba jediný duel (pozn.red.- proti favorizovanému Poproču),“ uviedol ďalšiu významnú skutočnosť človek, ktorého v Ružomberku trénoval aj Ladislav Jurkemik.

       

Jediný gól v piatich zápasoch

       

Zvlášť v úvode súťažného ročníka sa Palínčania spoliehali na dosť pozornú defenzívu. Za všetko hovorí fakt, že v prvých piatich kolách súťaže inkasovali len jediný raz. „V zadných radoch vynikal brankár Forgáč, ktorý k nám prišiel z Michaloviec. Obranné úlohy si dobre plnili aj Kaššaj a Andrejo. Prejavilo sa to hlavne v domácich stretnutiach, v ktorých sme dostali minimum gólov,“ pokračoval v hodnotení tréner, ktorý v Michalovciach obliekal futbalový dres aj s Pavlom Diňom, bývalým kanonierom par excelance. Navyše, palínsky kolektív mal aj fantastický jesenný finiš. Vyhral v záverečných troch kolách. Treba však povedať, že až dvakrát nastúpil doma.  „Silní sme boli aj v útočnej činnosti. Produkovali sme ofenzívny futbal, ktorý nám prinášal ovocie,“ zdôraznil tréner, ktorého silnou hráčskou stránkou boli aj nebezpečné priame kopy.

       

Bola to smola

     

Ján Gajdoščík však nechcel všetko vidieť iba v ružových farbách. Mrzia ho predovšetkým tri prehry v rade (od 8. do 11.kola), ktoré dočasne odsunuli jeho zverencov do stredu tabuľky. „Treba však povedať, že so súpermi sme prehrali len tesným rozdielom. Nehovoriac o tom, že sme s nimi odohrali absolútne vyrovnané partie, v ktorých sme doplatili na zlú koncovku,“ uzavrel hodnotenie kormidelník, ktorý vedie aj prvoligové A-družstvo mladšieho dorastu MFK Zemplín Michalovce.  Čo sa týka zimnej prípravy, má absolútne voľnú ruku. Palín si zmeria sily najmä s kvalitnými celkami z blízkeho okolia. „Veľmi vážne uvažujeme aj o posilnení kádra. Prísť by mali talentovaní hráči z blízkeho okolia,“ dodal J.Gajdoščík.

                                                                                            (an)

 



Uverejnené: 26.11.2010 16:42:48 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.