files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výmena na trase Michalovce - Banská Bystrica. Pod Urpín odchádza Matej Bača, na Zemplíne Matej Galbavý

V priebehu niekoľkých hodín sa v kádri michalovskej Dukle Ingema udiala v stredu ďalšia zmena. Po odchodoch brankára Kaarlehta a útočníka Dávida Hajnika si svoje veci zo šatne zbalil aj obranca Matej Bača. Ten odchádza v rámci výmeny do extraligovej Banskej Bystrice, odkiaľ na Zemplín prišiel útočník Matej Galbavý. Zaujímavosťou je, že Bača prišiel do Michaloviec taktiež v rámci výmeny, a to za Jána Ťavodu, ktorý odišiel do Prešova.

Dvadsaťtriročný rodák zo Zvolena Galbavý v tejto sezóne odohral v drese „Baranov“ osemnásť duelov, v ktorých zaznamenal jeden presný zásah. Dva zápasy hral aj v prvoligovom Brezne, kde takisto strelil jeden gól. Zaujímavosťou je, že okrem slovenského má aj švédsky pas. V minulosti totiž v Škandinávii pôsobil. Vo Švédsku hral od svojich pätnástich rokov, keď postupne prešiel klubmi Mora IK, Orsa IK, Vaxjo Lakers HC, BIK Karsloga, Borlange HF, Nybro Vikings IF,  časť sezóny 2018/19 strávil aj v nórskom Ringerike.  Zo Škandinávie sa vrátil pred touto sezónou do Banskej Bystrice.

O tri roky starší Matej Bača prišiel do Michaloviec v rámci výmeny z Prešova za Jána Ťavodu. Odohral tu desať zápasov, s jednou asistenciou na svojom konte. V minulosti na Slovensku pôsobil okrem materského Liptovského Mikuláša a Prešova aj v Detve, či tíme Bratislava Capitals. „Momentálne sme v situácii, keď nám chýbajú konkurencieschopní útočníci, preto sme sa dohodli na výmene s HC 05 Banská Bystrica, odkiaľ prichádza Matej Galbavý. Matej je veľmi zaujímavý hráč, pre ktorého to bude úplne nový štart sezóny a veríme, že náš herný štýl mu bude vyhovovať. Do Banskej Bystrice odchádza obranca Matej Bača. V mene celého klubu by sme chceli poďakovať Matejovi za vykonanú prácu a želáme mu veľa šťastia v jeho ďalšej kariére,“ píše sa na stránke michalovského klubu. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 13.01.2022 10:37:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.