files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Polícia zatkla skupinu pašerákov, jedným z nich je aj policajt

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil tri osoby z prevádzačstva. Medzi obvinenými je aj príslušník Policajného zboru. Išlo o pokračovanie akcie proti prevádzačstvu s krycím názvom PAVÚK, o ktorej polícia už verejnosť informovali.

V septembri minulého roku polícia realizovala prvú akciu, výsledkom bolo päť obvinených členov organizovanej skupiny (štyria občania SR a jeden občan Ukrajiny s  povolením na pobyt v SR). Výsledkom pondelkovej akcie je obvinenie 59-ročného občana Ukrajiny V.L., 40- ročného príslušníka Policajného zboru F.D. a 43-ročného občana Slovenskej republiky V.L. Na prelome rokov 2020 až 2021 vznikla organizovaná skupina prevádzačov so svojou štruktúrou a deľbou práce jej členov. „Organizovaná skupina pôsobila v Košickom a Prešovskom kraji, aj na území Ukrajiny. Jej cieľom bolo realizovanie nelegálneho prevádzačstva osôb z tretích krajín, ktorí neboli občanmi Slovenskej republiky a nemali na jej území trvalý pobyt,“ píše sa v tlačovej správe polície.

Osoby z tretích krajín boli z územia Ukrajiny na územie Slovenska prevádzané cez zelenú hranicu. Mali využívať informácie od obvineného F.D. - príslušníka Policajného zboru z Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. Ten mal poskytovať informácie o rozmiestnení službukonajúcich hliadok. Podľa toho mali členovia organizovanej skupiny migrantov  prevádzať motorovými vozidlami.  „Ich prvá cesta viedla do vopred pripravených domov, kde boli nejaký čas umiestnení. Po zorganizovaní ich prepravy prostredníctvom spolupracujúcich vodičov zabezpečili ich bezpečný prevoz územím Slovenska. Cez Českú republiku alebo Poľsko smerovali do cieľovej destinácie, ktorou bola Spolková republika Nemecko,“ pokračuje polícia v tlačovej správe.

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii už spracoval na dvoch z obvinených návrh na väzobné stíhanie. Tretí z obvinených – občan Ukrajiny, sa zdržiava mimo územia Slovenska, preto bude po ňom vyhlásené pátranie prostredníctvom Schengenského informačného systému a vydaný zatýkací rozkaz. „Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od sedem až do 10 rokov,“ dodáva polícia.



Uverejnené: 11.01.2022 15:50:21 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.