files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V trebišovskej nemocnici sa vlani narodilo 705 detí

V Nemocnici Svet zdravia Trebišov sa počas minulého roka uskutočnilo 694 pôrodov. Na svet prišlo 337 dievčat a 368 chlapcov. Až jedenástim mamičkám sa narodili dvojičky.

Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Nela, Ema a Jasmína. U chlapcov zase dominovali mená Lukáš, Jozef a Jakub. „Oproti predošlému roku sa v trebišovskej nemocnici uskutočnilo o presne 30 pôrodov viac, v roku 2020 ich bolo 664. Pripisujeme to zmene organizácie oddelenia a hlavne kompletnej rekonštrukcii pôrodníckeho traktu a neonatologického oddelenia," vysvetľuje riaditeľ nemocnice Juraj Bazár.

Zdravotníci v trebišovskej pôrodnici počas minulého roka zvládli aj niekoľko náročných pôrodov. „Jedným z nich bola aj záchrana rodičky s ťažkým patologickým nálezom a krvácaním, u ktorej bola, žiaľ, vzhľadom na veľmi rizikový zdravotný stav veľmi zlá prognóza. Pacientka mala navyše pozitívne výsledky na ochorenie COVID-19. Napriek závažnosti klinického stavu pacientky však pôrod dopadol úspešne a mamička aj novorodenec odišli domov zdraví," priblížil riaditeľ.

Pacientky trebišovskej nemocnice majú možnosť vytvoriť si v spolupráci s personálom individuálny pôrodný plán a naplánovať si tak spoločne všetky detaily pôrodu. Nemocnica poskytuje tiež laktačné poradenstvo, realizuje predpôrodnú prípravu (aktuálne pre epidemiologickú situáciu obmedzené), bonding a rooming in, ponúka aromaterapiu či muzikoterapiu a mamičky si môžu z nemocnice požičať domov aj monitor dychu pre svoje bábätko. Nemocnica by chcela v tomto roku najmä pracovisko personálne posilniť a opätovne obnoviť kurzy pre pacientky. 



Uverejnené: 11.01.2022 09:49:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.