files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nespokojný tréner Iuventy Beňadik: Máme na čom pracovať...

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce začali kalendárny rok 2022 tak, ako skončili ten predošlý. Víťazstvom! Zverenky trénera Jana Beňadika zvíťazili v súboji trinásteho kola MOL ligy na pôde nebezpečného nováčika Házená Kynžvart 23:18, herne ale vôbec neuspokojili.

Michalovčanky mali výborný vstup do zápasu, postupne ich hra ale začala upadať. Vyvrcholilo to desaťminútovkou bez streleného gólu, kedy dovolili súperovi otočiť výsledok. Našťastie, záver prvého polčasu a úvod toho druhého zvládli k opätovnému natiahnutiu náskoku a ten už z rúk nepustili. „Celkovo mi chýbala energia družstva, s ktorou sme sa prezentovali v predchádzajúcom období. Padala nám koncentrácia na základné veci a keď tridsať sekúnd po time-oute nedodržíme pokyny, tak je to minimálne na zamyslenie,“ rozhovoril sa aj dva dni po zápase naštvaný tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik. „Hráčky, ktoré sa vrátili z reprezentácie absolvovali rekondičný týždeň a na turnaji v Poľsku to vyzeralo, že by to malo stačiť. Ale ako sa v sobotu ukázalo, tak to tak nie je. Máme tu skupinu hráčok s mesačným tréningovým výpadkom, skupinu hráčok po covide a dva týždne na prípravu na asi najdôležitejšiu časť sezóny. Zápas v Kynžvarte nám ukázal, že máme na čom pracovať,“ pokračuje zjavne nespokojný tréner Zemplínčaniek.

Tie mohli v sobotu tešiť iba dva body a to, že aj po polovici základnej časti sú jediným tímom MOL ligy, ktorý nenašiel premožiteľa. Podobné výpadky, aké predviedli na pôde nováčika ich ale hlavne v nasledujúcich dueloch doma s Mostom a v Dunajskej Strede môžu stáť veľmi veľa... „Ja očakávam zlepšenie už v sobotu v Hodoníne a v nedeľu v predohrávke v Stupave. Určite sa tam chceme prezentovať lepším spôsobom. Naše ciele sa nemenia. Ideme vyhrať nasledujúci zápas a potom každý ďalší. Po polovici základnej časti môžeme byť spokojní s naším umiestnením a s tým, že sa môžeme pozerať iba na seba. Už menej spokojný som so situáciou, v ktorej momentálne sme,“ reaguje Beňadik, podľa ktorého čakajú na jeho zverenky kľúčové týždne. „Myslím si, že v priebehu mesiaca sa rozhodne o tom, kto skončí na medailových pozíciách.“ My len dodajme, že momentálne druhý tím MOL ligy (prvý Most má o jeden bod viac a takisto aj o jeden odohraný zápas viac) sa vonku predstaví aj najbližší víkend. V sobotu ho čaká duel na ihrisku Hodonína, v nedeľu si predohrá duel predposledného 25. kola na pôde poslednej Stupavy. Potom čaká na Michalovčanky šláger šlágrov doma s Mostom a následne aj konfrontácie v Chorzówe a Dunajskej Strede.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 10.01.2022 13:02:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.