files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa do jarnej časti aj s Danou Abildou

Káder aktuálneho lídra MOL ligy MŠK Iuventa Michalovce sa tesne pred štartom jarnej časti rozrástol o jednu hráčku. Klub sa na zmluve dohodol s kazachstanskou reprezentantkou Danou Abildou.

Dvadsaťpäťročná Abildová sa zapáčila michalovským funkcionárom na nedávnych majstrovstvách sveta v Španielsku. Následne ju pozvali na skúšku, v ktorej odohrala aj tri zápasy v poľskom Jaroslawe a po jej úspešnom zvládnutí prišlo k podpisu zmluvy. „Na hráčskom trhu sme sa v prvom momente obzerali hlavne po ľavorukej spojke, keďže nám na dlhšie vypadla Helena Aspridu. Prvotná myšlienka bola priniesť sem ľaváčku, čo sa nám nepodarilo. Nakoniec sme sa rozhodli pre Abildovú, ktorá po úspešnej skúške podpísala s nami zmluvu,“ uviedol k 167-centimetrovej strednej spojky tréner a športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik. Na margo hráčky prichádzajúcej z maďarského Erdu dodal. „Ide o klasickú strednú spojku. To, čo sme od nej na skúške čakali, to aj splnila, takže bola s ňou spokojnosť. Rozhodli sme sa ísť aj do budúcna, keďže sa môže stať, že v lete nejaké hráčky odídu. Ide o hráčku nižšieho vzrastu, no s kvalitnou strelou a spoluprácou s pivotom. Je to hráčka, ktorá môže našu hru zrýchliť a aj zefektívniť. Verím, že bude prínosom už od prvých zápasov v jarnej časti.“

Dvadsaťpäťročná Abildová bude prvou hráčkou z krajiny patriacej už ázijskému kontinentu v michalovskej Iuvente. „Ja som takou priekopníčkou. Bola som prvou Kazaškou v Maďarsku, teraz budem aj na Slovensku. Navyše, som jedinou reprezentantkou z mojej krajiny, ktorá je v zahraničí. Všetky ostatné dievčatá z reprezentácie hrajú v Kazachstane,“ uviedla účastníčka svetového šampionátu z konca minulého roka v Španielsku. V Michalovciach má jasné ciele. „Chcem sa presadiť a klubu, ktorý mi dal šancu, pomôcť k ešte lepším výsledkom. Pred ponukou som o Iuvente ako takej nevedela nič. Za ten čas, čo som tu som si klub zamilovala. Je tu všetko na profesionálnej úrovni a verím, že tu budem napredovať,“ pokračuje 25-ročná stredná spojka. My len dodajme, že kazachstanská reprezentantka Abildová bude po splnení všetkých náležitostí trénerovi Janovi Beňadikovi k dispozícii už v sobotňajšom šlágri trinásteho kola MOL ligy, v ktorom sa Iuventa predstaví na ihrisku nováčika súťaže a štvrtého tímu tabuľky Házená Kynžvart.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 08.01.2022 09:50:17 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.