files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Interligový líder štartuje jarnú časť na pôde prekvapenia jesene

Po šesťtýždňovej pauze, ktorú vyplnila účasť Sloveniek a Češiek na majstrovstvách sveta v Španielsku, sa tento týždeň opäť rozbehol kolotoč duelov nadnárodnej hádzanárskej MOL ligy žien. Cez víkend bude v hre aj aktuálny líder súťaže MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky, ktoré v doterajších dvanástich dueloch stratili iba jediný bod, čaká náročný štart do roka 2022. V januári odohrajú až päť duelov, z tohto štyri u súperov. Prvý túto sobotu na pôde azda najväčšieho prekvapenia jesennej časti, v tabuľke štvrtého nováčika Házená Kynžvart.

Prípravu na jarnú časť Michalovčankám sťažila účasť Sloveniek na svetovom šampionáte. Tréner Streicher totiž povolal až sedem hráčok aktuálneho lídra MOL ligy, ktorý sa tak pripravoval značnú časť aj so staršími dorastenkami. V samom závere roka 2021 uspel na kvalitne obsadenom turnaji v poľskom Jaroslawe, kde v konfrontácii dvoch účastníkov najvyššej poľskej Ekstraklasy (okrem domáceho Eurobud JKS aj Korony Kielce) a jedného tímu MOL ligy (DHC Sokol Poruba) zvíťazil vo všetkých troch dueloch a od nášho severného suseda si domov doniesol trofej za prvé miesto. „Pre nás tento turnaj vyriešil strašne veľa,“ rozhovoril sa tréner a súčasne aj športový riaditeľ klubu Jan Beňadik. „Reprezentantky nám chýbali skoro mesiac, niektoré ďalšie hráčky nám skončili v karanténe a nemohli ísť ani do Poľska. Aj preto sme nemohli hrať dvojzápas so Stupavou tesne pred vianočnými sviatkami. Turnaj v Jaroslawe nám preto vyriešil rad vecí. Dovtedy sme totiž v kompletnom zložení mali jeden tréning... Poňali sme to ako prípravu na štart do jarnej časti. Zápasy s poľskými tímami boli z našej strany fajn, s Porubou to bolo horšie. Verím, že to potvrdíme aj naším vstupom do jarnej časti,“ pokračuje Beňadik.

Pred zápasom jari trikrát vonku

Na Michalovčanky čaká náročný vstup do jarnej časti. Z piatich januárových duelov sa až štyrikrát predstavia vonku, konkrétne v Kynžvarte, Hodoníne, Stupave a Chorzówe. Okrem toho ich v sobotu dvadsiateho druhého januára čaká domáci šláger šlágrov, v ktorom vyzvú obhajcu prvenstva a svojho najväčšieho „molkoveho“ rivala DHK Baník Most. „Náročný sme mali aj vstup do sezóny v septembri, vtedy sme si to ale chystali celé leto. V tom bude rozdiel kvalitne pripraviť sa na jarnú časť. Vzhľadom k okolnostiam sme asi tie režimy rozdelili správne. Tento týždeň máme jediný mikrocyklus a verím, že to bude dobré. Pred Mostom nás čakajú ešte zápasy v Kynžvarte, Hodoníne a predohrávaný súboj v Stupave, ktorý odohráme pri návrate z Hodonína. Potom príde zápas jari, no na ten ešte nemyslíme. Pred nami sú ešte tri zápasy, ktoré budú taktiež dôležité,“ podotýka tréner aktuálneho lídra MOL ligy. My len dodajme, že ani túto sobotu nič ľahké na Michalovčanky nečaká, keďže nastúpia na pôde asi najväčšieho jesenného prekvapenia Házená Kynžvart. Nováčikovi ligy patrí po jeseni viac ako solídne štvrté miesto.

Pred štartom sezóny hovorili v Iuvente o štyroch cieľoch. Medaile z MOL ligy, slovenskom titule, Slovenskom pohári a hraní v pohárovej Európe aj na jar 2022. Štvrtý cieľ sa im tesne nepodarilo naplniť, v hre sú ale tri „česko-slovenské“. V MOL lige im patrí prvé miesto, keď stratili iba jediný bod. Sú tak stále v hre o slovenský titul, ako aj o Slovenský pohár, ktorý bol v závere minulého roka prerušený. Aj preto stále Zemplínčanky čakajú na termín ich semifinálového duelu so Stupavou. „Cieľom je nadviazať na dobré výkony z jesennej časti, hlavne z úvodu. V novembri na nás prišli určité výkyvy, ktoré nás stáli účasť v jarnej časti Európskeho pohára a taktiež jedinú stratu v lige. Všetci veríme, že sa tomu v jarnej časti vyhneme a dosiahneme tie ciele, ktoré sme si stanovili,“ dodáva na záver Jan Beňadik.

Program MŠK Iuventa v januári
Sobota 8. január: Házená Kynžvart – MŠK Iuventa Michalovce (13. kolo – 16.00 hod.)
Sobota 15. január: HK Hodonín – MŠK Iuventa Michalovce (14. kolo – 17.00 hod.)
Nedeľa 16. január: AHT Tatran Stupava – MŠK Iuventa Michalovce (25. kolo – 11.00 hod.)
Sobota 22. január: MŠK Iuventa Michalovce – DHK Baník Most (15. kolo – 17.30 hod.).
Sobota 29. január: Ruch Chorzów – MŠK Iuventa Michalovce (16. kolo – 17.00 hod.).



Uverejnené: 06.01.2022 12:17:53 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.