files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vstala z popola a ukončila sériu prehier

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce to dokázali. V zápase 31. kola Tipos Extraligy zdolali Spišskú Novú Ves po nevydanom obrate 4:2 a ukončili tak sériu ôsmych porážok v rade. O obrat skóre z 0:2 na 4:2 sa gólmi postarali Bruno Mráz, Janne Keränen, Tony Cameranesi a Dávid Buc. Zverenci trénera Tomeka Valtonena sa najbližšie v už novom roku predstavia opäť doma, keď v utorok štvrtého januára privítajú o 17.30 hod. Prešov.

Obrat ako z ríše snov predviedli hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce vo svojom poslednom zápase v roku 2021. Keď v polovici druhej tretine prehrávali 0:2, viacerí im už pripisovali na účet deviatu porážku v rade. Zemplínčania sa ale otrepali a zabojovali o prekonanie čiernej série. Štyrmi gólmi, ktoré dosiahli tak v rovnovážnom stave, ako aj v presilovke, či oslabení, sa im to nakoniec aj podarilo a v decembri tak na deviaty pokus zaznamenali prvé víťazstvo...

V súboji dvoch tímov ťahajúcich rôzne série mohli skórovať nabudení hostia už po niekoľkých sekundách, Ščurko mieril z ideálnej pozície vedľa. V druhej minúte získali domáci šancu presilovej hry, s ktorou naložili katastrofálne. Až na jej konci zaznamenali jedinú strelu, Kukuča mieril iba do betónov Melicherčíka. Hneď na to mali rovnakú možnosť Spišiaci, ktorí presilovku síce zahrali dobre, skóre ale neotvorili. Michalovčania ustáli aj vylúčenie Buca, tretie presilovku v závere prvej časti už ale hostia využili, keď Rapáč nedal Vošvrdovi šancu.

Domáci si preniesli do druhej časti presilovku práve po faule strelca úvodného gólu, opäť ju ale zahrali zle. Rovnako tak pochodili aj v ďalších troch, keď dokonca nevyužili ani 93 sekundovú prevahu o dvoch hráčov, za čo ich druhým gólom potrestal Hanu Mikael Kuru. Domáci boli síce súci na uterák, dostali sa ale z toho, keď po krásnej strele znížil Bruno Mráz. Ešte predtým ich parádnym zákrokom zachránil Tomáš Vošvrda. V zostávajúcom čase Michalovčania zatlačili, vyrovnávajúci gól ale v druhej časti nestrelili.

Od úvodu tretej časti išli domáci za vyrovnaním. Naskytla sa im príležitosť po faule Salitura a Janne Keränen po famóznej prihrávke Regendu vyrovnal na 2:2. Pri tomto góle sa zranil brankár Spišiakov Melicherčík, ktorého nahradil Filip Surák. Domácich následne nevykoľajilo ani vylúčení Mašlonku do konca zápasu. Vo vlastnom oslabení ušla dvojica Suja – Cameranesi a druhý menový strelou pod hornú žŕdku zariadil obrat v zápase. Skóre duelu ešte v závere navýšil Dávid Buc, a tak Michalovčania impozantným spôsobom ukončili sériu ôsmych porážok v rade...

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Spišská Nová Ves 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Góly: 34. Mráz (Cameranesi, Pavlin), 44. Keränen (Regenda, Pavlin) pres/1, 49. Cameranesi (Suja) oslab/1, 58. Buc (Regenda) – 20. Rapáč (Petgrave) pres/1, 32. Kuru (Giľák, Štrauch).
Vylúčení: 4:8, navyše Mašlonka (Michalovce) 5+DKZ+trest v hre (podkopnutie). Presilovky: 1:0. Oslabenia: 1:0. Rozhodovali: Kalina, M. Korba - Orolin, Janiga. Bez divákov.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda - Gajdoš, Pavlin, Macejko, Suja, Stripai – Mráz, Cameranesi, Regenda – Keränen, Galamboš, Žitný – Kukuča, Buc, Mašlonka – Bača, Hajnik, Lačný.
HK: Melicherčík (44. Surák) -  Atwal, Petgrave, Romaňák, Oullet-Beaudry, Malina, Ordzovenský, Chatrnúch, Česánek – Ščurko, Salituro, Giľák – Nieminen, Kuru, Rapáč – Štrauch, Rauter, Hamráček – Džugan, Vartovník, Vrábeľ.



Uverejnené: 30.12.2021 19:00:08
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.