files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín už bez Gallega a Adekouroyeho

Tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec bude mať káder v jarnej časti o dvoch legionárov chudobnejší. Ako informuje oficiálna stránka po jesennej časti ôsmeho tímu Fortuna ligy, vedenie klubu sa na rozviazaní kontraktov dohodlo s nigérijským defenzívnym záložníkom Bankolem Adekuoroyem a španielskym útočníkom Pablom Gallegom. Obaja legionári sa na jeseň nepresadili do základnej zostavy a ani jeden v devätnástich dueloch jesennej časti neodohral ani minútu.

Dvadsaťpäťročný rodák z Lagosu Adekuoroye prišiel do Michaloviec na prianie vtedajšieho trénera Jozefa Majoroša v januári tohto roka z takisto fortunaligovej Serede. Na jar odohral desať duelov. O tri roky starší Gallego prišiel do Michaloviec v lete, výraznejšie sa ale nepresadil. Niekoľko zápasov odohral na treťoligovej farme v Sobranciach, trikrát sa v drese michalovského celku predstavil aj v Slovnaft Cupe.

Pablo Gallego a Bankole Adekuoroye už nie sú členmi michalovského kádra (foto: mfk Zemplín róbert andrejov)

Tieto dva odchody by nemali byť jediné. Podľa našich informácii je na odchode aj stredopoliar Milan Kvocera, čo nám v rozhovore potvrdil aj Ján Sabol, člen predstavenstva MFK Zemplín a jeden zo spolumajiteľov hlavného partnera klubu. Odchodov by podľa jeho slov mohlo byť aj viac. „Budeme sa rozprávať ešte s dvoma hráčmi, ktorí sú takisto pod zmluvami. Keď sa dohodneme na ukončení spolupráce, odchodov bude viac,“ poznamenal Sabol, podľa ktorého slov môže prísť v prípade adekvátnej ponuky aj k nejakému predaju hráča. Príde však aj k prírastkom v kádri. Nemusí byť ich ale až toľko, čo odchodov. „V jari nás čaká len trinásť zápasov, káder tak nemusí byť taký široký, ako bol na jeseň. Budeme sa ho snažiť vystužiť, no nepôjdeme do kvantity, ale skôr do kvality. Obzeráme sa po útočníkovi, ktorý dokáže strieľať góly,“ dodal Sabol. My len dodajme, že podľa našich informácii chce vedenie klubu vystužiť aj defenzívu. Na lane má obrancu účastníka najvyššej českej ligy FC Slovácko Patrika Šimka. O tridsaťročného rodáka z Prešova mali Zemplínčania záujem už minulú zimu. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.12.2021 10:26:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.