files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hokejová Tipos Extraliga v ohrození

Najvyššia slovenská hokejová súťaž je podľa vyjadrení klubov účinkujúcich v nej v ohrození. Hrozí aj to, že sa sezóna nedokončí. Kameňom úrazu je zákaz divákov na hromadných podujatiach. Vedenie súťaže s klubmi žiada, aby vláda umožnila vstup divákov na tribúny v režime OP (očkovaní/prekonaní) tak, ako to je aj v našich susedných krajinách. Inak zvažujú bojkot a v hre je aj možnosť práve nedokončenia sezóny. Viac sa dočítate vo vyhlásení klubov, ktoré vám prinášame v plnom znení.

Vyhlásenie klubov hokejovej Tipos Extraligy

Vážime si, že Tipos Extraliga patrí medzi súťaže, ktoré majú výnimku a môžu sa hrať aj v dnešných náročných časoch. Za súčasného stavu je však ďalšie pokračovanie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže ohrozené. Zvažujeme, že tento ročník sa nedohrá, čo bude mať nepriaznivé dôsledky aj na reprezentáciu Slovenskej republiky či už na zimných olympijských hrách v Pekingu alebo na majstrovstvách sveta vrátane mládežníckych. Už viackrát sme podporili vakcinačnú kampaň a snažíme sa k očkovaniu motivovať aj našich fanúšikov.Tí by však mali dostať šancu vrátiť sa na tribúny aspoň v režime OP. Do nákupných centier sa v neobmedzenom množstve dostanú, na hokej však ísť nemôžu. Lyžovať a združovať sa v radoch na lanovky či vleky v režime OP môžu, štadióny sú pre nich naďalej zatvorené. Tribúny sú dnes asi posledné miesta, ktoré musia byť zatvorené.

Profesionálny klubový hokej je po dvoch rokoch obmedzení na kolenách.S nástupom jednotlivých vĺn sa športoviská zatvárajú ako prvé a otvárajú pre fanúšikov ako úplne posledné. A kompenzácie za výpadky príjmov boli doteraz len za minulú sezónu.Vstupné je popri vkladoch od partnerov najvýznamnejším zdrojom príjmov pre profesionálne športové kluby. Po vzore z mnohých krajín celého sveta preto žiadame od vlády SR povolenie návratu fanúšikov na tribúny v režime OP. Ak chce vláda z pandemických dôvodov nechať zimné štadióny zatvorené, potom by mala aj profesionálne športové kluby adekvátne odškodniť. Očakávame od nej, že do 31. januára 2022 navrhne a prijme súbor opatrení, ktoré budú kompenzovať neprítomnosť, respektíve obmedzeniepočtu fanúšikov v hľadiskách v prvej polovici súťažného ročníka.

Vyzývame kompetentných členov vlády, aby navrhli systémovú schému podpory pre profesionálny šport na ďalšie obdobia. Kompenzáciepre podobné prípady, aký je dnes u nás, sú bežné vo vyspelej Európe a autority ich majú pripravené vopred. Schéma pomoci mala na Slovensku už dávno existovať. Bohužiaľ, naše apely a žiadosti o prehodnotenie opatrení či systémové kompenzácie zostávajú dlhodobo nevypočuté. Oprávnene máme pocit, že verejný záujem o šport prejavia politické špičky našej krajiny len v prípadoch, ak ide o úspech športovca alebo tímu. V prípade problémov, aké máme teraz, je šport na okraji ich záujmu napriek tomu, že medzi nimi je veľa bývalých športovcov, ktorí boli zvolení do funkcií aj vďaka ich športovej minulosti. Dnes už nemôžeme vylúčiť ani protestné akcie samotných hráčov a predovšetkým fanúšikov.

Očakávame, že do 23. decembra dostaneme od predstaviteľov vlády odpoveď na našu súčasnú výzvu. Ak sa tak nestane, sme pripravenízvoliť formu protestu aj neodohraním súťažného kola 26. decembra. Je veľmi pravdepodobné, že v prípade následného pokračovania súčasného stavu obmedzení bez kompenzácií budeme nútení už čoskoro najvyššiu súťaž prerušiť či predčasne ukončiť. Pre Slovensko to nebude dobrá vizitka, keď sa zničí šport, ktorý nás vo svete reprezentuje!



Uverejnené: 17.12.2021 14:48:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.