files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Humennom zatiaľ spokojnosť. Skončila trojica hráčov, v hre návrat Filipa Vaška

Menším prekvapením v druhej najvyššej hokejovej súťaži sú výsledky HC 19 Humenné. Mladé družstvo bez výrazných skúseností sa pohybuje v horných poschodiach tabuľky Tipos prvej ligy, ba nejaký čas ju aj viedlo.

Družstvu trénerskej dvojice Dmitrij Parfionov a Ivan Boržík aktuálne patrí tretie miesto, s čím je podľa kompetentných spokojnosť. Celá správna rada, hokejový realizačný tím, sme nad mieru spokojní. Nespomínam si, aby sa v histórii humenského hokeja, niektorý z predošlých tímov v tejto časti súťaže, umiestnil sa tak vysoko. Väčšiu časť základnej časti sme dokonca boli na prvom mieste v tabuľke. Aktuálne sme na treťom a k dobru máme ešte jeden zápas. Je to ideálne umiestnenie, nakoľko bodovo veľmi nezaostávame ani za prvým či druhým tímom. V porovnaní s minulým rokom, keď sme na konci základnej časti mali 43 bodov, čo nám stačilo na siedme miesto, máme dnes 46 bodov. Bodovo sme teda veľmi dobre, a to sme v polovici ligy, ktorá je vyrovnaná a hrá v nej viac tímov. Spokojnosť je teda na správnom mieste, no nespíme na vavrínoch,“ poznamenal pre oficiálnu stránku klubu prezident HC  19 Peter Ždiňak.

Ten stojí na čele klubu od jeho vzniku, teda tri roky. Za ten čas ho dotiahol z druhej ligy na aktuálne prvoligovú špičku. Ždiňak si ale uvedomuje, že okrem kádra sa klub musí posilniť aj vo vedení. Aj preto sa rozhodol vytvoriť pozíciu športového riaditeľa, ktorú obsadil Petrom Tirpákom. Ten desať rokov vykonával túto funkciu v už extraligových Michalovciach. Som veľmi rád, že sa nám podarilo dohodnúť s Petrom Tirpákom, ktorý hokejom žije. Je to veľmi skúsený človek, ktorý pri hokeji v Michalovciach strávil desať rokov a Michalovce doviedol až do extraligy. Tomu, čo robí sa rozumie, pozná hráčov, agentov, prvú ligu aj extraligu, pozná kluby, má plnú dôveru a plnú právomoc rozhodovať. Povedali sme si limit na výplaty, ktorý my mesačne máme a do tohto limitu sa bude musieť vmestiť a vyskladať to. Keďže má veľmi veľa skúseností, je to profesionál v tom čo robí, môže rozhodnúť aj o prípadných zmenách v mužstve, rozlúčiť sa s hráčom, či prijať nového. Má voľnú ruku a nielen ja verím, že to dopadne veľmi dobre,“ pokračuje pre stránku klubu jeho prezident, ktorý sa Tirpákovým angažovaním „zbavil“ niektorých povinností. Z môjho pohľadu manažovania, to boli veľmi úspešné tri roky. Keď si spomeniem, v akom katastrofálnom stave som v roku 2018 prevzal hokej... Boli sme bez peňazí a potrebovali najmä dohrať ligu. Oslovil som sponzorov, kamarátov, ktorí do toho išli. Z ich peňazí sme išli my, a súťaž dohrali. Hodili nás do druhej ligy, kde nám už pomohlo aj mesto. Stále som však musel naháňať ďalšie a ďalšie peniaze, keďže liga stojí oveľa viac, než pokryla dotácia, ktorá išla na základne náklady. Už v prvej sezóne nového klubu HC 19 Humenné, sa nám podarilo dostať z druhej do prvej ligy. Minulý rok sme mali cieľ hrať play-off, ktorý sme splnili. Všetko však išlo na úkor môjho osobného času, voľna a najmä rodiny. Hokeju, ktorý mal prednosť pred všetkým, som venoval dvadsať hodín denne. To mi už naznačovali aj moji najbližší, že takto to ďalej nejde. Povedal som si, kedy ak nie teraz, keď je to v klube trochu stabilnejšie.“

Zmeny sa udiali aj v kádri. Ten opustila trojica hráčov. Obrancovia Martin Ondrej a Marko Lopuchovský, ako aj útočník Ivan Fedorko, ktorý je roky spätý práve s hokejovom na Hornom Zemplíne. Pravda je taká, že skončil pre nezhodu s trénerom. Aj v tomto prípade som sa snažil nájsť kompromis. Venoval som Ivovi viac nášho spoločného času, debatovali sme o tom, ako ďalej. Snažil som sa to dať dokopy. Ivo je chalan z Humenného a ja chcem, aby Humenné reprezentovali najmä Humenčania. Napriek tomu, že spolu vychádzame veľmi dobre, sme ani po troch hodinách nášho rozhovoru, nenašli zhodu na vrátení sa Iva Fedorka do zostavy a do klubu. Dohodli sme sa na ukončení spolupráce. Ak sa rozhodne pokračovať v hokejovej kariére, držím mu palce a želám za klub aj za seba, veľa úspechov. Ivan má ku mne dvere stále otvorené. No hokej nie je len o hráčovi, ale o kolektívnej spolupráci. Za výsledky, ktoré má tím v tejto sezóne, vďačíme najmä trénerovi, ktorý priniesol nový pohľad na hru, nové skúsenosti, prácu s mužstvom a najmä spomínané výsledky,“ uviedol pre stránke HC 19 Peter Ždiňak.

Naopak, tím posilnil brankár Filip Krasanovský, ako aj obranca s extraligovými skúsenosťami Matúš Chovan. Prezident humenského hokeja ale nevylučuje ani ďalšie príchody. V hre je aj návrat lanského kapitána Filipa Vaška. „Zaoberať sa chceme útokom, kde možno ešte niekto príde. Dosť intenzívne pracujeme na návrate Humenčana Filipa Vaška, ktorý odohral veľmi dobré sezóny, získal veľmi veľa bodov, bol kapitánom, oporou. Aj keď o tom už nerozhodujeme my, urobíme všetko preto, aby nám to klaplo. Ale to je už tiež v kompetencii nového manažéra, Petra Tirpáka.“

PETER BRENDZA (zdroj: www.hc19humenne.sk)



Uverejnené: 15.12.2021 12:15:43 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.