files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Východisko z krízy – nepanikáriť a začať znova vyhrávať!

Zatiaľ, čo pred novembrovou reprezentačnou prestávkou mali hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce výbornú náladu, pred tou decembrovou majú o čom premýšľať. Minulý mesiac sa vyhrievali na druhom mieste v tabuľke, len vinou horšieho skóre za Slovanom Bratislava. Dnes im patrí štvrtá pozícia, o ktorú budú zrejme urputne bodovať a na Slovan strácajú už devätnásť bodov.

Môže za to pätzápasová šnúra bez víťazstva, ktorú odštartovali dvoma domácimi porážkami s Popradom a Novými Zámkami, a pokračovali prehrami v Trenčíne, Košiciach či doma so Zvolenom. „Keď chceme vyhrať, musíme dať viac gólov ako súper. Tak v Košiciach, ako doma so Zvolenom sme ich dali menej a preto sme prehrali. Hoci sme mali viacej z hry a boli sme aj viacej na puku, na to sa nehrá. Hrá sa na góly a tie nám chýbali,“ poznamenal po zranení Vladimíra Mihálika opäť zastupujúci kapitán Jakub Suja. Či sú Michalovčania v najhoršej situácii od začiatku sezóny ich kapitán odpovedať nechcel. „Prehralo sa päť zápasov v rade, ale na to sa už netreba pozerať. Musíme zlepšovať tie prvky, v ktorých nie sme až takí dobrí a pomaly sa pripravovať na play-off, ktoré sa blíži. Bude to najdôležitejšia časť sezóny, ktorá rozhodne o úspechu. Keď sa nám tam bude dariť, nik nebude pozerať na to, či sme prehrali, päť, šesť, alebo sedem zápasov. Samozrejme, do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať, no treba sa sústrediť aj na zlepšovanie hry a nedostatkov, aby ste boli najlepšie pripravení na najdôležitejšiu časť sezóny,“ pokračuje Jakub Suja.

Aj keď Zemplínčania majstrovi nestrelili ani jeden gól, práve na predvedený výkon by podľa obrancu Tomáša Bokroša mali nadviazať v ďalších dueloch po reprezentačnej pauze. „Okrem gólov nám v zápase nechýbalo nič. Jazdili sme, hrali sme náš systém, hrali sme dôrazne. Chýbali nám iba góly. Sme pod nejakou „dekou“ a momentálne sa nám nedarí,“ podotýka michalovský obranca a k piatim prehrám v rade pokračuje. „Taký je hokejový život. Niekedy to ide, niekedy nie. Prehrali sme síce päť duelov v rade, no okrem zápasu s Novými Zámkami, kedy sme hrali zle, v ostatných sme hrali dobre a mali sme na to aj vyhrať. Bohužiaľ, hrá sa na góly. Niekedy možno hráte aj horšie, no dávate ich a víťazíte. Nás zastihla teraz druhá strana.“

 

Skúsený michalovský bek následne priniesol aj recept na to, ako z krízy von. „Treba vyhrať jeden dôležitý zápas a určite to pôjde. Nemôžeme byť teraz v nejakej panike. Sami vidíme, že hráme dobre, potrebujeme sa ale chytiť. Ako som povedal, niekedy dáte gól aj z ničoho a niekedy sa vám to nie a nie odraziť. To je aj náš prípad. Musíme vydržať, nepanikáriť a ísť za víťazstvom. Snáď sa to po reprezentačnej pauze zlomí,“ dodal na záver Tomáš Bokroš.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 14.12.2021 13:46:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.