files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Koronavírus zatvára školy v kraji

Košický samosprávny kraj doposiaľ podal viac ako 308-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID – 19, z toho vyše 60-tisíc výjazdovo. V 48. týždni župa podala približne 8 220 vakcín. 

Situácia je naďalej vážna najmä na školách. Župa je zriaďovateľom 63 stredných škôl po celom kraji, pričom k pondelku (6. 12.) prebieha dištančné vzdelávanie na 22 z nich. O prerušení prezenčnej výučby rozhodli Regionálne úrady verejného zdravotníctva. Dištančne sa preto aktuálne vzdelávajú študenti všetkých stredných škôl v okresoch Gelnica, Spišská Nová Ves a Rožňava, ktorí sa už do Vianoc do lavíc nevrátia. Podobná situácia je aj na ďalších školách v kraji. Kvôli zhoršeniu epidemiologickej situácie Ministerstvo školstva SR rozhodlo, že vianočné prázdniny v tomto roku začnú skôr ako zvyčajne, a to už od  18. decembra. Ohnisko nákazy je aktuálne na 22 školách v Košickom kraji - na ôsmich školách v okrese Spišská Nová Ves, na šiestich v okrese Rožňava, na piatich v okrese Košice, na dvoch školách v okrese Gelnica a na jednej škole v Michalovskom okrese, kde prebieha výučba na diaľku. Aktuálne sa koronavírus potvrdil u 607 študentov a 164 pedagogických a nepedagogických zamestnancov župných stredných škôl. Zriaďovatelia škôl sa od nového školského roka riadi pri školách podľa nových opatrení. V prípade zhoršeného stavu ich majú právo zatvoriť Regionálne úrady verejného zdravotníctva.

Košický samosprávny kraj naďalej vyráža za záujemcami o vakcínu do obcí a miest. Výjazdová očkovacia služba bude tento týždeň očkovať  v 40 obciach, napríklad v Lekárovciach, Rejdovej, Spišských Vlachoch, Ždani, Rudníku, Margecanoch a ďalších. Okrem toho, cesta očkovacieho autobusu povedie do Rožňavy, Trebišova, Dobšinej, Kráľovského Chlmca, Čiernej nad Tisou aj Veľkých Kapušian. Vakcináciu absolvujú i klienti zariadení sociálnych služieb a personál jednej z košických spoločností. Už tradične bude očkovanie k dispozícii aj v košických nákupných centrách Atrium Optima, Aupark, Galéria, Tesco na Trolejbusovej ulici a Tesco v mestskej časti Nad jazerom. V Spišskej Novej Vsi funguje očkovacia kója v obchodnom stredisku Madaras a zaočkovať sa je možné aj v železničnej budove Stanice Košice. Počas víkendu bude opäť v prevádzke veľkokapacitné očkovacie centrum v Košiciach. Sobota je vyhradená pre všetky tri dávky vakcíny Moderna, pričom popoludní budú zdravotníci podávať jednodávkový Janssen aj dvojdávkový Pfizer.  V nedeľu dopoludnia sa tam bude podávať vakcína od Pfizer/BioNTech deťom, neskôr aj dospelým. V ten istý deň bude otvorené aj očkovacie centrum v Michalovciach, kde sa bude podávať vakcína Pfizer.  V pondelok bude k dispozícii vakcinačné centrum v Spišskej Novej Vsi, kde budú zdravotníci podávať všetky ti dávky vakcíny od Moderny.

HARMONOGRAM OČKOVANIA VO VKOC: 
VKOC Košice, SOŠ informačných technológií, Ostrovského 1:
11. 12. Moderna – dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. dávka (8:00 – 12:00)
11. 12.Pfizer– dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie (13:00 – 15:30)
11. 12. Janssen - dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie (15:30 – 17:00)
12. 12. Pfizer/BioNTech – deti zaregistrované v čakárni + deti bez registrácie (8:00 – 8:45)
12. 12. Pfizer/BioNTech – dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2., a 3. dávka (8:45 – 12:00, 13:00 – 17:00)

VKOC Michalovce, Gymnázium Pavla Horova:
12. 12. Pfizer/BioNTech, 1 2 3 - aj bez registrácie (9:00 - 15:00)

VKOC Spišská Nová Ves, telocvičňa Hotelovej akadémie, Markušovská cesta:
13. 12. Moderna dospelí ľudia zaregistrovaní v čakárni + ľudia bez registrácie 1., 2. a 3. Dávka (10:00 – 16:00) 



Uverejnené: 06.12.2021 16:11:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.