files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Valtonen o brutálnych minútach, hráči o návrate na víťaznú vlnu

Počas domáceho dvojzápasu cez víkend sa opäť raz potvrdilo, že v tejto sezóne sú hráči HK Dukla Ingema Michalovce silnejší na ľade súperov. V domácom dvojzápase s tabuľke nižšie postavenými Popradom a Novými Zámkami totiž získali iba jeden bod, za piatkovú prehru 4:5 po nájazdoch s Popradom. V nedeľu sa nezmohli ani na to a Novým Zámkom podľahli absolútne zaslúžene 2:4.

Michalovčania síce ostali na treťom mieste v tabuľke, Slovan na prvom mieste už ale má pred nimi desaťbodový náskok, a to podotýkame, že pred novembrovou reprezentačnou pauzou boli spolu bod na bod... „Určite nie sme s jedným bodom spokojní,“ rozhovoril sa útočník Dukly Roman Žitný. „Doma sa tak nehrá. Tieto zápasy musíme hrať úplne inak. Musíme sa z týchto prehier poučiť a chyby už neopakovať, pretože nám budú body unikať aj naďalej,“ pokračuje Roman Žitný, ktorý sa nechce vyhovárať na to, že v domácich zápasoch im chýba „siesty“ hráč z tribúny. „Neviem nájsť odpoveď na to, prečo hráme lepšie vonku, ako doma. Tak ako hráme u súperov, mali by sme hrať aj doma a nevyhovárať sa na to, že nie sú diváci. Divák by samozrejme pomohol, no podmienky sú pre všetkých rovnaké. My sa musíme naučiť hrať aj pred prázdnymi tribúnami. Je to síce ťažké, no taká je situácia. Musíme hrať rovnako dobre, či je tribúna plná, alebo prázdna.“

Veľmi sklamaný bol po nedeľňajšej prehre tréner Tomek Valtonen. Ten hovoril o najhoršom štarte do zápasu, odkedy je v Michalovciach. „Úvodných päť minút tohto zápasu bolo najbrutálnejších päť minút, aké som zažil počas môjho ročného pôsobenia v Michalovciach,“ reagoval Valtonen na tlačovej konferencii a vzápätí pokračoval v negatívnom hodnotení. „Rozprávali sme sa o príprave na tento zápas, no v konečnom dôsledku je to vždy na individuálnej zodpovednosti hráčov. Tých päť minút bolo hrozných a je ťažké niečo zmeniť, keď nie ste mentálne pripravení na zápas. Počas hry piatich proti piatim bola naša hra v poriadku. V našich presilovkách sme súperovi dovolili veľa šancí. Nové Zámky boli lepší tím, dnes si víťazstvo zaslúžili. Nie vždy je všetko o výsledku, veľmi dôležitá je aj snaha. Dnes sme sa vôbec nesnažili, špeciálne naši top hráči. Musia byť najlepší, preto sme ich podpísali."

Slabší úvod a potom aj sedem nevyužitých presiloviek, rozhodli o víťazstve Nových Zámkov aj podľa hráčov Dukly. „Začali sme veľmi zle. Miesto toho, aby sme na súpera, ktorý má v nohách dlhú cestu, vybehli a dorazili ho, my mu umožníme, aby dominoval. Malo to byť presne naopak, my sme mali hrať a Zámky sa mali brániť,“ krútil hlavou ďalší útočník Andrej Kukuča a Roman Žitný k zlému začiatku dodáva. „Od prvého striedania to bolo hrozné! Nové Zámky mali hneď v úvode šance. Vybehli na nás, čo sme my dopustiť nemali, keďže prišli po dlhšej ceste. Potom sme sa nejako pozbierali, vyrovnali sme na 1:1, súper sa ale opäť dostal na koňa a už si to postrážil.“ Michalovčania sa teraz po dvoch domácich dueloch dvakrát predstavia u súperov. A keďže v tejto sezóne hrajú lepšie vonku ako doma a dokonca u súperov vedia kladne reagovať na predchádzajúce prehry na domácom ľade, je šanca, že sa opäť môžu dostať na víťaznú vlnu. Budú to však mať veľmi ťažké. V utorok totiž hrajú v Trenčíne, s ktorým v tejto sezóne dvakrát hladko prehrali, no a v piatok ich čaká v Steel aréne východoslovenské derby s Košicami, ktoré nikdy nemá favorita. „Na duel v Košiciach ešte nemyslíme. Sústredíme sa na utorok, kedy hráme v Trenčíne, s ktorým sme v tejto sezóne už dvakrát prehrali. Oni teraz menili trénera, možno ich to nakopne. Musíme urobiť všetko preto, aby sme ich v utorok prvýkrát porazili,“ zdôrazňuje Roman Žitný.

Súboj Dukiel vo vlaňajšej sezóne prinášal body predovšetkým tej michalovskej. Potvrdilo sa to aj vo štvrťfinálovej sérii play-off, v ktorej vyhrali Michalovčania 4:2 na zápasy. Základný kameň úspechu postavili práve na zápasoch vonku, keď vyhrali všetky tri. Tentoraz sa im so slávnejšou Duklou nedarí. V druhom kole prehrali v Trenčíne hladko 1:4, v trinástom doma ešte ráznejšie 1:5. „Ani by som z toho nič nevyvodzoval. Sú to iba dva zápasy. Urobíme všetko preto, aby sme to v utorok zmenili. S Tomášom Bokrošom sa budeme extra snažiť, aby sme to zvládli a konečne tam vyhrali,“ podotýka Andrej Kukuča, ktorý práve s Bokrošom prišiel do Michaloviec v lete z Trenčína.Určite to bude pre mňa špecifickejší zápas hrať v Trenčíne v tíme súpera. Vyrastal som tam, hrával som tam, takže to bude niečo iné. Teraz som už ale v Michalovciach a budem sa snažiť, aby sme vyhrali a prelomili negatívnu sériu dvoch prehier,“ dodal na záver Andrej Kukuča.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 06.12.2021 09:34:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.