files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Roman Faith blízko MS do 20 rokov, Stripai náhradníkom

Jedna z najnovších posíl michalovskej Dukly Ingema, útočník Roman Faith je v širšej nominácii trénera Ivana Feneša pre svetový šampionát do 20 rokov, ktorý sa uskutoční od 25. decembra 2021 do 5. januára 2022 v kanadských mestách Edmontone a Red Deere.

Devätnásťročný útočník prišiel do Michaloviec po novembrovej reprezentačnej pauze z tímu ICEHL Bratislava Capitals, ktorý po dvoch úmrtiach v klube predčasne ukončil sezónu. V širšej nominácii je aj odchovanec humenského hokeja Pavol Štetka, ktorý oblieka dres českých Pardubíc. Iba medzi náhradníkmi sa ocitli ďalší dvaja hráči michalovskej Dukly Adam Stripai a Dávid Hájnik, ako aj útočník TPS Turku a bývalý hráč Michaloviec Jakub Ragan.

Roman Faith má šancu na svoj druhý juniorský svetový šampionát. Prvýkrát si na ňom zahral minulý rok.

Devätnásťročný útočník prišiel do Michaloviec po novembrovej reprezentačnej pauze z tímu ICEHL Bratislava Capitals, ktorý po dvoch úmrtiach v klube predčasne ukončil sezónu. V širšej nominácii je aj odchovanec humenského hokeja Pavol Štetka, ktorý oblieka dres českých Pardubíc. Iba medzi náhradníkmi sa ocitli ďalší dvaja hráči michalovskej Dukly Adam Stripai a Dávid Hájnik, ako aj útočník TPS Turku a bývalý hráč Michaloviec Jakub Ragan. V 31-člennej nominácii figuruje 16 hráčov s ročníkom narodenia 2002, šesť hokejistov s rokom narodenia 2003 a sedem z ročníka 2004. Zoznam uzatvárajú 16-roční Dalibor Dvorský s Maximom Štrbákom, narodení v roku 2005. Trinásti hráči hrali aj na uplynulých MS (Bečár, Petrovický, Chromiak, Faith, Myklucha, Kašlík, Kňažko, Jedlička, Stacha, Nemec, Slafkovský, Mešár, Latkóczy).

 

Slováci odštartujú záverečnú prípravu na juniorský šampionát 11. decembra v Piešťanoch. Absolvujú tam dovedna päť tréningových jednotiek a 15. decembra odletia do Kanady. Po prílete nastúpia všetci do dvojdňovej povinnej izolácie, z ktorej sú vstupenkou do tréningového procesu opäť negatívne PCR testy. V zámorí odohrajú dva prípravné zápasy, 20. decembra od 20.00 SEČ proti Fínsku a v noci z 21. na 22. decembra o 3.30 SEČ proti Rakúsku. Slováci otvoria účinkovanie na MS v noci z 26. na 27. decembra o 3.30 h SEČ zápasom proti USA. Potom ich čaká duel proti Švédsku, ktorý je na programe v noci z 27. na 28. decembra o 3.30 SEČ. Po dni voľna sa v stredu 29. decembra predstavia proti Rusku o 22.30 SEČ. V záverečnom vystúpení v B-skupine narazia 31. decembra o 01.00 SEČ na Švajčiarsko.

nominácia SR 20 na záverečný kemp pred MS:
Brankári: Ádam Beke (HC Slovan Bratislava), Tomáš Boľo (St. Cloud Norsemen/USA), Rastislav Eliaš (Green Bay Gamblers (USA), Šimon Latkóczy (Madison Capitols/USA), Matej Marinov (HC Topoľčany/HK Nitra)

Obrancovia: Denis Bakala (HC 21 Prešov/HC 07 Detva), Šimon Bečár (Chicago Steels/USA), Oliver Fatul (HC´05 Banská Bystrica), Šimon Groch (HC Olomouc/ČR), Jozef Kmec (Prince George Cougars/Kan.), Samuel Kňažko (Seattle Thunderbirds/Kan.), Šimon Nemec (HK Nitra), Rayen Petrovický (TuTo Turku/Fín.), Marko Stacha (Kamloops Blazers/Kan.), Maxim Štrbák (Jokerit Helsinki/Fín.)

Útočníci: Jakub Demek (Edmonton Oil Kings/Kan.), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Roman Faith (HK Dukla Ingema Michalovce), Martin Chromiak (Kingston Frontenacs/Kan.), Maroš Jedlička (HKM Zvolen), Matej Kašlík (Chicoutimi Sagueneens/Kan.), Samuel Krajč (HK Dukla Trenčín), Ján Lašák (Janesville Jets/USA), Filip Mešár (HK Poprad), Oleksij Myklucha (Blainville-Boisbriand Armada/Kan.), Richard Nemec (MHKM Skalica/HK Nitra), Servác Petrovský (Owen Sound Attack/Kan.), Juraj Slafkovský (TPS Turku/Fín.), Oliver Stümpel (Corpus Christi Ice Rays/USA), Adam Sýkora (HK Nitra), Pavol Štetka (Dynamo Pardubice/ČR)

Náhradníci: Marco Ejem (HC Slovan Bratislava), Matej Jacko (HC Košice/HC 19 Humenné), Martin Šeliga (HK Levice/HK ŠKP Poprad), Marek Šramaty (MMHK Nitra/MŠK Žiar nad Hronom), Dávid Hajnik, Adam Stripai (HK Dukla Ingema Michalovce/HC 19 Humenné), Matej Hurčík (HK ŠKP Poprad), Gabriel Olejník (HK Spišská Nová Ves/HK Brezno), Samuel Honzek (HK Dukla Trenčín), Šimon Miklovič (HK Dukla Trenčín/HK Spartak Dubnica), Boris Babeliak (HKM Zvolen), Samuel Rehák (MsHKM Žilina), Ľubomír Kupčo (HC Energie Karlove Vary(ČR), Tim Danielčák (HC Litvínov/ČR), Filip Rajzík (HC Olomouc/ČR), Boris Žabka (HC Oceláři Třinec/ČR), Šimon Opatovský (HPK Hämeenlinna/Fín.), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Jakub Ragan (TPS Turku/Fín.), Adam Jombík (TuTo Hockey/Fín.), Patrik Andrisík (ELZ Jungadler Mannheim/Nem.), Jakub Kolenič (Växjo Lakers/Švéd.), Róbert Bačo (Moose Jaw Warriors/Kan.), Alex Géci (Regina Pats/Kan.), Marián Moško (Select Academy/USA), Marián Haborák (Danbury Hat Tricks/USA), Michal Jasenec (Austin Bruins/USA), Oliver Ketner (Chippewa Steel/USA).

Realizačný tím
Manažér - Tomáš Pšenka.
Hlavný tréner - Ivan Feneš.
Asistent trénera - Martin Štrbák.
Asistent trénera - Tibor Tartaľ.
Asistent trénera - Scott Moser (od 15. 12.).
Tréner brankárov - Rastislav Staňa.
Kondičný tréner - Milan Kabát.
Video tréner - Patrik Michnáč.
Lekár - MUDr. Štefan Eperješi.
Maséri - Miroslav Harvančík, Ľuboš Ondrejka
      
program Slovákov na MS a v príprave: (časy sú v SEČ)

pondelok 20. decembra
20.00 hod.: Fínsko – Slovensko

streda 22. decembra
3.30 hod.: Slovensko – Rakúsko

základná B-skupina Red Deer
pondelok 27. decembra
3.30 hod.: USA – Slovensko

utorok 28. decembra
3.30 hod.: Švédsko – Slovensko

streda 29. decembra
22.30 hod.: Slovensko – Rusko

piatok 31. decembra
01.00 hod.: Slovensko – Švajčiarsko



Uverejnené: 03.12.2021 09:01:52 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.