files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Olympiáda je snom, Regenda nelieta v oblakoch

Druhýkrát v rade si v tejto sezóne oblečie reprezentačný dres odchovanec michalovského hokeja Pavol Regenda. Tréner Craig Ramsay spoločne s generálnym manažérom reprezentácie Miroslavom Šatanom totiž útočníka HK Dukla Ingema Michalovce nominovali po Nemeckom aj na Švajčiarský pohár, ktorý sa odohrá šestnásteho a sedemnásteho decembra.

„Som rád, že som dostal opäť šancu ukázať sa. Veľmi sa na ďalšiu reprezentačnú akciu teším. Budem sa snažiť dať zo seba maximum, aby prišla aj ďalšia pozvánka,“ poznamenal Pavol Regenda. Ďalšia pozvánka by už ale znamenala do reprezentačného kempu pred olympiádou v Pekingu. „Je to ešte ďaleko a olympiáda je asi veľký cieľ. Uvidíme. Ja osobne by som bol veľmi rád, musím sa ale držať pri zemi a nelietať v oblakoch,“ pokračuje Regenda.

Prelaďme ale na extraligu. Do reprezentačnej pauzy sa totiž v nej odohrá ešte päť kôl, tímy tak budú maximálne vyťažené. Michalovská Dukla, ktorá aktuálne ťahá trojzápasovú sériu víťazstiev, sa opäť vyšvihla na druhé miesto v tabuľke. „Všetci sme radi, že po tom nevydarenom štarte po reprezentačnej prestávke, kedy sme prehrali dva zápasy, sme sa vrátili na víťaznú vlnu,“ podotýka michalovský útočník, ktorého najbližšie s jeho spoluhráčmi čaká domáci dvojzápas. V piatok od 17.30 hod. hostia Michalovčania v repríze vlaňajšej semifinálovej série play-off Poprad, v nedeľu od 16.00 hod. Nové Zámky. „Hrali sme s nimi dosť veľa zápasov, naposledy však už dávnejšie. Určite pôjdeme do toho zápasu s cieľom vyhrať,“ uviedol na margo piatkového súpera Pavol Regenda. Popradu momentálne patrí v tabuľke až ôsme miesto. Michalovský útočník si ale myslí, že toto umiestnenie je skresľujúce. „Ja si myslím, že v tomto tíme je obrovská kvalita a ich súčasné umiestnenie nezodpovedá na to, na čo majú. Boli tam nejaké problémy. Prišlo k výmene trénera, aj k zmenám v kádri, takže si myslím, že postupne pôjdu hore. Káder je tam totiž kvalitný, či už ide o tých hráčov, ktorí tam boli minulú sezónu, alebo o tých, ktorí prišli či už v lete, alebo teraz počas rozbehnutej sezóny,“ podotýka Pavol Regenda.

Zemplínčania sa musia mať na pozore už len preto, že zo šiestich porážok až štyri utrpeli na vlastnom ľade. „Ja si osobne neviem vysvetliť, prečo hráme lepšie vonku, ako doma. Či to už je v mentálnej príprave, alebo v niečom inom, musíme sa zlepšiť a body získavať aj doma,“ pokračuje michalovský útočník, ktorý kladne kýva aj na našu poznámku, či to nie je chýbajúcim fanúšikom na tribúne. „Všetci vedia, že naši diváci sú perfektní. Vedia hráčov nabudiť, keď sa nedarí a pomôcť zlomiť v kľúčových momentoch zápas na našu stranu. Keby boli na tribúne, určite až štyri domáce porážky nemáme, keďže by nám pomohli, keď bolo najhoršie.“ 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 02.12.2021 18:34:20 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.