files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Záujem vzbudil dvoma gólmi, Bača sa nechce prezentovať ako tvrdý muž

Zaujímavú výmenu uskutočnila v týchto dňoch hokejová Dukla Ingema Michalovce. Tá zo svojich radov pustila skúseného 31-ročného obrancu Jána Ťavodu, ktorý sa za necelé dva roky stal miláčikom publika. V rámci výmeny Ťavoda putoval do extraligového Prešova, odtiaľ na Zemplín prišiel o päť rokov mladší zadák Matej Bača.

Pre rodáka z Liptovského Mikuláša budú Michalovce štvrtým extraligovým klubom. Okrem materského MHK 32 a Prešova hral aj za Detvu, z ktorej prešiel spoločne s viacerými hráčmi v lete na Šariš. „Je to pre mňa šanca hrať o najvyššie priečky. Nemôžem povedať na Prešov jedno krivé slovo. Bolo tam fajn, no asi prišiel čas posunúť sa ďalej. Verím, že budem platnou súčasťou michalovského tímu,“ rozhovorila sa nová posila michalovskej Dukly Ingema, podľa ktorej môže prospieť výmena tak jemu, ako aj Jánovi Ťavodovi. „Súhlasím s jeho slovami, že to môže pomôcť nám obidvom. Obaja sme sa asi v posledných týždňoch necítili v klube komfortne a preto prišlo k výmene. Tá môže pomôcť obidvom.“

Matej Bača sa dlhšie v extralige prezentuje aj ako tvrdý muž, ktorý dokáže aj zhodiť rukavice a pobiť sa za svoj tím. „Ja sa za nejakého typického bitkára rozhodne nepovažujem. To ale nie je ani Jano. Snažím sa hrať tak, aby som bol platný pre celý tím iným spôsobom. Uvidíme, aké budú moje úlohy v tíme,“ zdôraznil Matej Bača, ktorý v tejto sezóne v drese Prešova zaznamenal dva presné zásahy. Oba sa mu podarilo streliť v nateraz jedinom meraní síl Michaloviec s Prešovom, keď sa týmto spôsobom podieľal na víťazstve 4:1. Vzbudil tým michalovský záujem? „Neviem,“ smeje sa Bača a pokračuje v dobrej nálade. „Je to asi náhoda, ale minulú sezónu som strelil dva góly Detve a potom o mesiac som tam išiel z Liptovského Mikuláša. Teraz sa mi to isté stalo v Prešove. Uvidíme, aký ďalší klub si vystrieľam.“

Čo sa týka cieľov, v nich má Matej Bača jasno. „Chcem hrať o tie najvyššie priečky. Seniorská medaila mi v mojej zbierke ešte chýba a ja ju chcem získať tu. Verím, že sa nám to spolu podarí,“ podotýka Matej Bača, ktorého tréneri využili aj v útoku. „Lepšie sa cítim v obrane, no hrať budem tam, kde ma tréneri postavia. V útoku som hral v Liptovskom Mikuláši, kde mi to aj celkom išlo, posledný zápas aj v Prešove. Som však predovšetkým obranca a verím, že šancu dostanem na tomto poste,“ podotýka Matej Bača. Ten je pokračovateľom rodinného rodu v michalovskom hokeji. Tu pôsobil jeho strýko Anton Bartánus (aktuálne tréner kadetov HK Mládež Michalovce), ktorý sa s Michalovcami stal v sezóne 1985/86 víťazom prvej ligy, ako aj jeho bratranec Marek Bartánus, ktorý zase v minulej sezóne získal s Duklou bronz. „Som rád, že môžem v tejto rodinnej tradícii pokračovať. V minulosti tu dokonca vojenčil aj môj otec, takže máme ešte rozšírenejšiu rodinnú tradíciu v Michalovciach,“ zasmial sa Matej Bača.  

Odchovanec hokeja v Liptovskom Mikuláši zažije michalovskú premiéru v piatok na domácom ľade. Jeho Dukla bude hostiť Poprad, v nedeľu zase doma odohrá súboj proti Novým Zámkom. „Budú to zápasy, ktoré môžu veľa, veľa napovedať. Čakajú nás silní súperi, ktorí síce sú v tabuľke pod nami, no najmä od Popradu sa čaká viac. Teraz sa posilnili a určite pôjdu v tabuľke vyššie, pretože majú kvalitné mužstvo. My na to ale pozerať nechceme. Družstvo vyhralo v posledných troch zápasoch a všetci veríme, že túto sériu môžeme potiahnuť ďalej, najlepšie až do reprezentačnej prestávky,“ dodal na záver Matej Bača.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 01.12.2021 12:42:26 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.