files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ján Ťavoda: Najviac mi budú chýbať michalovskí diváci

Tak ako sem prišiel, za necelé dva roky aj odišiel. Skúsený obranca Jan Ťavoda v januári roka 2019 prišiel do Michaloviec v rámci výmeny z Popradu, keď pod Tatry putoval dovtedajší miláčik publika, holandský obranca Mike Dalhuisen. „Ťava“ ale zaujal jeho pozíciu nielen v obrane, ale aj v priazni divákov. Teraz sa fanúšik musí zmieriť s jeho odchodom.

Po necelých dvoch rokoch bol opäť vymenený, tentoraz k nováčikovi Tipos Extraligy HC Grotto Prešov. Odtiaľ na Zemplín prichádza ďalší kremenitý bek Matej Bača. „Čo sa dá robiť, taký je hokejový život. Bol som vymenený a musím to rešpektovať,“ rozhovoril sa pre náš portál od pondelka už hráč Prešova, ktorý predtým v extralige hrával aj za materský Zvolen, Poprad, Detvu, či Žilinu. „Mne to možno prišlo aj vhod. Onedlho ma čaká svadba, priateľka je zo Sabinova, kde by sme sa radi zbudovali. Ten je blízko Prešova. Uvidíme, možno nám tá výmena pomôže obidvom, tak mne, ako aj Matejovi Bačovi. Viem, že Michalovce mali o neho záujem už dlhšie. Prešov kývol vtedy, keď ponúkli na výmenu mňa. Hráme asi rovnaký štýl hokeja. Ja verím, že to bude pre oboch prospešné a pomôže nám to v ďalších kariérach,“ zdôraznil 31-ročný zadák na margo svojej výmeny s o päť rokov mladším synovcom bývalých reprezentantov Jerguša Baču či Antona Bartánusa a bratrancom Mareka Bartánus, vlani hráča michalovskej Dukly.

Ján Ťavoda za Michalovce odohral 88 duelov, v ktorých zaznamenal jeden gól a osem asistencií. „Moje plány v Michalovciach boli postupné. Najskôr sme chceli spraviť play-off, čo by sa nám asi aj podarilo, nebyť pandémie, ktorá prerušila sezónu. V tej ďalšej sezóne boli ciele už vyššie. Hovorilo sa o semifinále, tichým prianím bola medaila, ktorú sme aj získali. Ja budem chalanom držať palce aj ďalej. Verím, že dokážu napĺňať ciele klubu aj bezo mňa a možno sa stretneme aj vo finále,“ smeje sa Ján Ťavoda, ktorému bude najviac smutno za michalovskými fanúšikmi. „Michalovskí diváci ma mali veľmi radi a aj ja som mal rád ich. Je to jedna z vecí, ktorá mi bude veľmi chýbať. Netvrdím, že tí v Prešove ma nebudú mať radi, ale, keď si človeka takto obľúbia, odchádza sa mu ťažko. Michalovské publikum mi bude veľmi chýbať,“ dodáva na záver Ján Ťavoda. My len dodajme, že v týchto dňoch ukončila Dukla zmluvy aj s ďalšími dvoma útočníkmi, Patrikom Oškom a Jozefom Tibenským. 

PETER BRENDZA



Uverejnené: 30.11.2021 20:13:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.