files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deň darovania a štedrosti aj v Michalovciach

Slovensko už piaty rok po sebe zaplavia dobré skutky počas #GivingTuesday, svetového dňa darovania a štedrosti. Najväčšia oslava dobra na svete sa tento rok koná 30. novembra 2021.

Tento deň je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Fridaya CyberMonday, známych už aj na Slovensku. Ľudia na celom svete sa v tento deň spoja, aby spravili dobrý skutok. #GivingTuesday je sviatok štedrosti, dávania a dobrovoľníctva. Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje k prejavom štedrosti. Myšlienka darovania sa uchytila tak na Slovensku ako aj v Michalovciach, ktoré sa k nej pripoja dvomi aktivitami. „Mestskí zamestnanci sa pokúsia splniť 40 vianočných prianí pre deti, ktoré sú klientmi Centra pre deti a rodinu v Michalovciach. Sú to deti, ktoré sa ocitli v krízovej životnej situácii a v náhradnom rodinnom prostredí trávia časť svojho detstva. Akcia potrvá od 30. novembra do 15. decembra. Splnené priania vo forme vianočných balíčkov budú odovzdané do sociálneho zariadenia v predvianočnom čase.Druhá aktivita je určená pre všetkých obyvateľov a návštevníkov Michaloviec, ktorí využívajú služby mestskej hromadnej dopravy. Mesto na sviatok darovania 30. novembra 2021 poskytne v tento deň dopravu zdarma,“ píše sa v tlačovej správe.

Zamestnanci Mesta Michalovce svoj zmysel pre aktivity pomoci, dobrovoľníctva a darovania preukázali už niekoľkokrát. V roku 2018 na sviatok darovania Mesto Michalovce pripravilo dobrovoľnícku akciu „Štedré dlane“, v rámci ktorej sa vyzbieralo 242 eur na uvarenie predvianočnej kapustnice pre 250 osôb v hmotnej a sociálnej núdzi. V roku 2019 sa vyzbieralo 657 eur, za ktoré sa navarila chutná kapustnica pre 500 osôb a zakúpilo sa 50 párov teplých ponožiek pre ľudí bez prístrešia. 



Uverejnené: 29.11.2021 10:15:23 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.