files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Premiérový gól mu pripomenie puk a zlomený nos

V sezóne 2021/22 je zostava michalovskej Dukly Ingema špecifická aj tým, že tréner Tomek Valtonen dáva šancu aj viacerým mladíkom. Jedným z nich je aj michalovský odchovanec Adam Stripai. Devätnásťročný bek potvrdil svoje ofenzívne chúťky v piatkovom zápase dvadsiateho kola Tipos extraligy, keď pri výhre 3:1 nad Banskou Bystricou zaznamenal svoj prvý extraligový gól.

Na presný zásah mu prihral ďalší odchovanec hokeja od Laborca Pavol Regenda. „Paľo mi to prihral parádne a mne nezostávali nič iné, len to poslať do bránky. Bola to pre mňa nesmierna radosť,“ rozhovoril sa slovenský reprezentant do dvadsať rokov, ktorému prvý gól pripomenie nielen puk, ale aj zlomenina nosa. Tú utrpel v závere nervózneho duelu. „Na prvý gól v živote nezabudnem. Čo sa týka zranenia, idem na röntgen, takže uvidíme, v akom je rozsahu a stave,“ pokračuje Adam Stripai.

Meno Stripai v michalovskom hokeji nie je nové. V seniorskom tíme hrával v druhej lige aj jeho otec Slavomír, no a strýko Martin zase hrával za Duklu aj v prvej lige. Po strelenom góle nabral najmladší člen michalovskej zostavy ofenzívne chúťky a v druhej tretine mohol skórovať dokonca ešte raz. Jeho strelu s námahou skryl brankár Gajan. „Podarilo sa mi obrať jedného z obrancov súpera a snažil som sa buď vystreliť presne, alebo aby tam Jakub Suja dorážal. Nakoniec z toho gól nebol,“ krčí plecami michalovský obranca, ktorého si hneď po zápas v šatni doberali, že ho bude kasírovať pokladník Marek Mašlonka. „Už viem, že budem musieť niečo platiť. Prvý gól je prvý gól. Budú z toho nejaké koláče, zrejme aj peniaze, no snáď to nebude veľa,“ smeje sa Adam Stripai.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 28.11.2021 17:05:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.