files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tri body s cenou zlata

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce preťali negatívne série. V šestnástom kole Fortuna ligy vyhrali v Poprade nad nováčikom súťaže MFK Tatran Liptovský Mikuláš gólom Mateja Trusu z 89. minúty 1:0 a nielenže ukončili sériu štyroch porážok, ale po skoro dvoch mesiacoch si na svoje konto pripísali tri body. Touto výhrou sa opäť vrátili do boja o prvú šestku, na ktorú po sobote nestrácajú ani bod.

Michalovčania cestovali v sobotu do Popradu s poriadnou ťarchou. Po vydarenom prelome septembra a októbra, kedy zaknihovali tri víťazstvá v rade, nevyhrali päť duelov, v ktorých iba v jedinom získali bod. Nečudo tak, že v tabuľke padali dole a v prípade, žeby v Poprade prehrali, už by im hrozil reálne boj o záchranu. „Odkedy som v Michalovciach tvrdím, že tvrdá práca bude odmenená. Chalani tvrdo pracovali aj počas ťažkej etapy, kedy sa nám nedarilo bodovať. Vytvorili silné družstvo, silnú partiu, ktorá bojuje až do konca. Sami ste to mohli včera vidieť. Aj keď to bolo vydreté víťazstvo, išli sme si za svojim cieľom. Čakali sme na šancu a využili sme ju. Pre nás je toto víťazstvo veľmi dôležité. Môže byť obrovskou vzpruhou do ďalších duelov, ktoré nás čakajú do konca jesennej časti. Výhru sme potrebovali. Niekedy možno neodohráte najlepší zápas, dôležité je ale víťazstvo,“ odpovedal na našu otázku, aký kameň mu spadol zo srdca tréner MFK Zemplín Michalovce Miroslav Nemec.

V Národnom tréningovom centre, kde našli Liptáci svoj azylový domov, sa hral v chladnom počasí v prvom polčase medzišestnástkový futbal. Vidieť sme mohli jednu gólovú šancu, ktorú Michalovčanovi Marcinovi zmaril na bránkovej čiare brankár Sváček. V druhom dejstve začali preberať iniciatívu „domáci“. Tí si vypracovali tri gólové šance, dvakrát ich hráči opečiatkovali pravú žrď. Zemplínčania sa zväčša bránili, čakali na svoju šancu a tú chladnokrvne využil Matej Trusa. „Bol to dosť taktický zápas. Obaja sme boli dobre pripravení. Mali sme v prvom polčase jednu gólovú šancu, oni zase mali šance v druhom polčase. Ja som ale cítil, že to príde. Družstvo si išlo za svojim a verím, že sme z ťažkého obdobia vyšli. Aj preto má toto víťazstvo pre nás cenu zlata,“ pokračuje k zápasu michalovský tréner.  

Tri body zabezpečil Michalovčanom útočník Matej Trusa. Ten sa trafil už v treťom zápase v rade, keď skóroval aj minulú nedeľu proti Slovanu a predtým sa presne trafil aj za reprezentáciu do 21 rokov pri výhre 2:0 v Litve. Zdá sa teda, že sa michalovský mladík konečne gólovo prebúdza. Na svojom konte má v tejto sezóne už päť ligových gólov a začínajú sa potvrdzovať slová trénera Nemca, ktorý sa ho zastával, keď sa mu strelecky nedarilo. „My si analyzujeme každý jeden zápas, každý jeden moment. Sú to hodiny a hodiny videí. „Trusič“ si pravidelne pridáva aj v tréningoch. Je vidno, že chlapec na sebe maká a toto je pre neho odmena. Góly sú pre neho odmenou. Chytil sa v reprezentácii a túto formu si preniesol aj do klubu. Nie je to však iba o ňom. Je to aj o ostatných hráčoch, o oboch kapitánoch Igorovi Žofčákovi či Mišovi Rankovi. Všetci na sebe pracujú a som rád, že sa to konečne pretavilo aj do výsledku,“ podotkol tréner Zemplínčanov, ktorí dokonca jesennej absolvujú ešte tri zápasy. Budúcu sobotu o 15.00 hod. privítajú Ružomberok a na záver jesene ich čaká dvojzápas u súperov, konkrétne v Trnave a Zlatých Moravciach. „Všetci veríme, že sme z najhoršieho už vonku. Boli by sme asi zlí tréneri, keby to tak nebolo a družstvu neverili. Toto víťazstvo nás určite posilní. V sobotu nás čaká Ružomberok a myslíme iba na tohto súpera. Pozrieme si jeho zápas v nedeľu v televízii a od začiatku týždňa sa pripravujeme na náš posledný domáci duel v jesennej časti, ktorý chceme zvládnuť k spokojnosti,“ dodal na záver Miroslav Nemec.

PETER BRENDZA (FOTO MFK ZEMPLÍN: RÓBERT ANDREJOV)



Uverejnené: 28.11.2021 13:06:52 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.