files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sviatoční strelci režírovali výhru nad Banskou Bystricou

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v stretnutí dvadsiateho kola Tipos extraligy na svojom ľade nad HC 05 Banská Bystrica 3:1 a pripísali si tak na svoje konte tretie víťazstvo v rade. O to sa postarali „sviatoční strelci“. Prvý gól v sezóne zaznamenal Marek Mašlonka, prvý v kariére Adam Stripai a prvý v Michalovciach Dávid Buc.

Banská Bystrica prišla do Michaloviec v poriadne oklieštenom zložení, keď jej chýbala až osmička hráčov. Michalovčania začali lepšie. Pomohla im k tomu aj presilovka po faule Ďatelinku. Tú nevyužili, po nej mieril do tyčky Jakub Suja. Domácich ale nevyužitá presilovka nemrzela, keďže v siedmej minúte sa až pred Gajana preštrikoval Marek Mašlonka a bekhendom otvoril skóre. Michalovčania mohli navýšiť svoje vedenie v ďalšej presilovke po faule Bubelu, opäť ju však nevyužili. Hostia mohli vyrovnať v desiatej minúte pri úniku dvoch na jedného, Gajdoš však umne zrazil strelu na zadnú sieť. O šesť minút neskôr mal gól na hokejke aj Brian Ihnačák, Williams ale svojich podržal.

Hneď v úvode druhej časti získali domáci možnosť ďalšej presilovky, keď Bystričania hrali na ľade šiesti. Tú ale hrali iba 40 sekúnd, keď sa faulu dopustil aj Cameranesi. V hre štyroch proti štyrom unikli Regenda so Stripaiom a michalovský mladík si prsnou strelou otvoril svoj extraligový gólový účet – 2:0. V 25. minúte putoval na trestnú lavicu opäť Cameranesi a Bubela strelou od modrej znížil. Následne Cardwell s Mrázom opäť kúskovali hru vylúčeniami a hral sa teda nie príliš atraktívny hokej. V 34. minúte narobil michalovskej obrane problémy Bubela, jeho strelu ale skrotil Williams na tretí pokus. Následne hostia neuspeli pri vylúčení Bokroša, Michalovčania zase nepotrestali ďalší faul Cardwella. V samom závere sa ale presadil taktiež prvým gólom v tejto sezóne Dávid Buc, ktorý zvýšil na 3:1.

V tretej tretine sa mohli hostia vrátiť do hry pri 95 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili a definitívne tak pohrdli možnosťou vrátiť sa do zápasu. Duel sa následne už iba dohrával. Zaujali šarvátka Regenda s Mistelem, ako aj Boldižára s Macejkom, tie však nič nezmenili na tom, že Michalovčania si po troch domácich prehrách pripísali víťazstvo, ktoré je ich tretím v rade. 

HK Dukla Ingema Michalovce - HC 05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 7. Mašlonka (Buc, Kukuča), 23. Stripai (Regenda, Suja), 40. Buc (Bokroš, Regenda) – 26. Bubela (Ďatelinka).
Vylúčení: 8:9, navyše Regenda 5+DKZ hrubosť, Macejko 5+DKZ hrubosť - Mistele 5+DKZ hrubosť, Boldižár 5+DKZ hrubosť. Presilovky a oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Smrek, Štefik – Janiga, Bogdaň.
HK DUKLA INGEMA: Williams - Macejko, Bokroš, Gajdoš, Mudrák, Stripai, Mihalik, Chalupa – Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen – Faith, Suja, Regenda – Žitný, Galamboš, Mráz – Mašlonka, Buc, Kukuča.
HC 05:  Gajan - Boldižár, Cardwell, Ďatelinka, Španko, Lopejský – Fossier, Ihnačák, Scherbak – Vašaš, Bubela, Mistele – Jendroľ, Tamáši, Galbavý – Gabor, Kabáč.



Uverejnené: 26.11.2021 20:40:08

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623