files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Budú sa zatvárať školy v michalovskom okrese?

Aj keď vláda slovenskej republiky zaviedla v stredu lockdown, ten sa netýka škôl. Deti teda stále môžu študovať prezenčne, aj keď odborníci varujú, že koronavírus sa šíri aj medzi nimi. Ako je to s michalovskými školami? Sú nejaké triedy zatvorené a zvažuje sa aj ďalšie zatváranie? Keďže vláda nechala rozhodnutia na okresných hygienikov, je reálne, že v Michalovce nepôjdu cestou, ktorú nastolila a vyhlásia zatvorenie škôl sami?

Situácia v michalovskom okrese nie je ideálna. Metropola Zemplína je už viac ako mesiac v čiernej fáze covid automatu, čo znamenalo ešte pred lockdownom opatrenia týkajúce sa aj zaočkovaných. „Denne nám pribúda viac ako 200 nových prípadov, týždenne je to teda aj tisíc,“ informuje nás hlavná hygienička Janka Stašková.  

Odborníci a hygienici navrhovali, aby sa všetky školy aspoň na čas zavreli. Proti ale bola jedna zo strán vládnej koalície a preto školy ostali otvorené. Vláda ale nechala konečne rozhodnutie na okresných hygienikoch, povestný horúci zemiak tak majú v rukách práve oni. Ako to vyzerá so školami v michalovskom okrese? „V rámci okresu sme zatvorili 67 tried. Jedenásť z nich bolo v materských školách, 41 na základných a 15 na stredných školách,“ podotýka Stašková, ktorá nevylúčila aj ďalšie zatvorenie michalovských škôl. „Budeme to riešiť spolu s riaditeľmi a zriaďovateľmi na regionálnej báze. To znamená, že po zvážení riaditeľa a zriaďovateľa, že chorobnosť je v škole viac ako tridsaťpercentná, dôjde aj k zatvoreniu školy na regionálnom princípe.“ 

pb



Uverejnené: 25.11.2021 18:55:30 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.