files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dosiahnu pred televíznymi kamerami tretie víťazstvo v rade?

Hokejisti HK Dukla Ingema sa v piatok po týždni opäť predstavia na vlastnom ľade. Po tom, čo minulý piatok utrpeli so Slovanom Bratislava (1:6) tretiu domácu porážku v rade, zaznamenali u súperov dve víťazstvá a opäť ukázali, že v tejto sezóne sa im viac darí na ľade svojich protivníkov. Túto bilanciu budú chcieť zverenci trénera Valtonena pozmeniť v piatok, kedy v tradičnom čase od 17.30 hod. budú hostiť nevyspytateľnú Banskú Bystricu.

Michalovčania zvládli v posledných dvoch dueloch pozíciu favorita. Najskôr vyhrali v nedeľu na ľade nováčika súťaže Spišskej Novej Vsi 4:2 a rovnakým výsledkom triumfovali aj v utorok na klzisku posledného tímu tabuľky Liptovského Mikuláša. Po zisku šiestich bodov sa znova vyšvihli na druhé miesto v tabuľke a dali tak zabudnúť na nie ideálny štart po reprezentačnej pauze, kedy ich zrejme na chvíľu vykoľajila sedemdňová tréningová pauza. „Ukázalo sa, že v tejto sezóne má každý z našich súperov kvalitu. Aj keď sme sa stretli so súpermi z dola tabuľky, ľahké zápasy to rozhodne neboli. Po dvoch porážkach v rade sme ale chceli bodovať. Boli to pre nás povinné víťazstvá, ktoré sa síce nerodili ľahko, no sme radi, že sme získali šesť bodov a odčinili tak porážky z Nitry a domáceho zápasu so Slovanom,“ rozhovoril sa stredný útočník michalovskej Dukly Ingema Peter Galamboš.

Výhry v Spišskej Novej Vsi a Liptovskom Mikuláši dosiahli Michalovčania pred televíznymi kamerami. No a keďže aj ich piatkový domáci duel s Banskou Bystricou sa bude vysielať v priamom televíznom prenose (RTVS o 17.30 hod.) natíska sa otázka, či im kamery prinesú do tretice šťastie? „Je pravdou, že v poslednej dobe sme na televíznej obrazovke viacej. Pokiaľ to takto bude aj ďalej a my budeme ďalej vyhrávať, určite budeme spokojní,“ podotkol Galamboš a k piatkovému súboju s Banskou Bystricou dodal. „Náš doteraz jediný zápas skončil našim víťazstvom 1:0 po predĺžení. Oni majú taktiež fínskeho trénera, vyznávajú podobný štýl ako my. Určite nečakám ľahký zápas, no ani to, že opäť to bude dlho bez gólov. My určite nechceme inkasovať, chceme streliť nejaké góly a konečne aj vyhrať na domácom ľade.“

Nadviaže Kukuča na svoju gólovú produktivitu?

Aktuálne najúspešnejším strelcom michalovskej Dukly je jej ďalší útočník Andrej Kukuča. Dvadsaťdvaročný útočník skóroval v posledných piatich dueloch päťkrát a gólovo vyšiel naprázdno iba pri prehre v Nitre (0:3). Po reprezentačnej pauze je to hlavne on, kto ťahá Duklu v gólovej produktivite. Skóroval doma proti Slovanu, taktiež dvakrát v Spišskej Novej Vsi, no a sieť napol aj v utorok v Liptovskom Mikuláši. „Čo sa týka seniorského hokeja, je to asi moja najlepšia fáza. Nepamätám si totiž, kedy som bol naposledy takto produktívny. Som veľmi rád, že si mi darí. Snažím sa nielen v zápasoch, ale aj v tréningoch, kedy si pridávam veci,“ podotýka Kukuča, ktorý do Michaloviec prišiel počas leta z Trenčína. Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant verí, že sa mu bude dariť aj v ďalších dueloch. „Urobím všetko preto, aby mi táto forma neodišla a bol by som tak stále prospešný pre tím. V piatok nás čaká Banská Bystrica, ktorá je ťažkým súperom. V prvom zápase sme sa presvedčili, že umne bránia. Všetci veríme, že im tentoraz dáme viac gólov, ako jeden,“ pokračuje Kukuča.

PETER BRENDZA



Uverejnené: 25.11.2021 18:15:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.